• BIST 9790.72
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 9 °C

Mesrur Barzani: Biz PKK’ye karşı değiliz, ancak...

Mesrur Barzani: Biz PKK’ye karşı değiliz, ancak...
Federal Kürdistan Genel Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani: Hiçbir Kürd milli hareketine karşı değiliz ancak...

Federal Kürdistan Genel Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, hiçbir Kürd milli hareketine karşı olmadıklarını ancak, hiçbir siyasi gücün de halkın nasıl bir yönetim istediğine karar veremeyeceğini söyledi.

Peşmerge Güçleri’nin Batı Dicle Cephesi’ndeki Wankê operasyonuna dair basın açıklaması yapan Kürdistan Genel Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, gündemdeki konulara ilişkin de önemli açıklamalar yaptı.

”Wankê operasyonu sürüyor”

Bölgedeki operasyonların devam ettiğini belirten Barzani, ”Ancak Peşmergenin büyük kazanımlar elde ettiğini söylemek istiyorum. Teröristlerin hareket alanı kalmadığı için kaçıyorlar. Bazı yerlerde de saklanıyorlar. Ancak Peşmerge onları da saklandıkları yerden bulup çıkaracaktır. Çünkü teröristler yok edilmediği sürece, zarar verme potansiyeli taşımaya devam edecektir” dedei.

Şengal’in kurtarılması ve bu operasyonla Wankê’nin kontrol edilmesinin Musul planıyla bir ilgisi olmadığını ifade eden Barzani “Şengal ve Telafer’e giden lojistik desteğin de önünü kesmeye çalışıyoruz. Bu bölgeyi alarak teröristlerin Suriye ile bağlantısını kesiyoruz. Ancak henüz Irak’ın geniş bir coğrafyası terör örgütünün elinde. O nedenle tehdit olmaya devam ediyorlar” sözlerini kullandı.

”Silah yardımında hissemize düşeni alamıyoruz”

Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne yapılan askeri yardımlardan Peşmergenin istenen düzeyde yararlanamadığını ve merkezi Irak hükümetinin verdiği silahların yetersiz olduğunu belirten Barzani, “Gelen ağır silahlardan hissemize düşeni alamıyoruz. Merkezi hükümete gelen 250 araçtan bize sadece 25 tanesi gönderildi. Ancak Irak’ın nufüsuna göre Kürdistan Bölgesine daha fazlası düşer. Bu anlamda silahlarımız yetersiz ve az” diye konuştu.

”Kürd halkının nasıl bir yönetim istediği bir siyasi tarafın kararıyla belli olmaz”

Aralarında bazı KCK’lilerin de bulunduğu bir grup Ezdi Kürdün Şengal’de Meclis ilan etmesi ve Şengal’de kanton ilan etme girişimiyle ilgili bir soru üzerine de Barzani, ”Biz PKK’ye karşı değiliz. Hiçbir Kürd hareketine, milli harekete karşı değiliz. Ancak, Kürdler’in Kürdistan’da nasıl bir yönetim istediği referandumla belli olur, bir siyasi tarafın kararıyla değil. Hiçbir siyasi güç, Kürdler yerine karar veremez. Bu süreçte öncelikli görevimiz Kürdistan halkının toprak ve can güvenliğini sağlamaktır” açıklamasında bulundu.

Kürdistan’ın diğer cephelerindeki durum ve Guwer-Mahmur cephesindeki son durumlar hakkında bilgi veren Barzani şunları söyledi:

“Peşmerge tüm cephelerde üstündür. Mahmur ve Guwer’de de Peşmerge düşmana ağır darbeler indirmiştir. Büyük zaferler elde etmiştir.”

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89