• BIST 9431.16
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 6 °C

MEB'den serbest kıyafet açıklaması

MEB'den serbest kıyafet açıklaması
MEB, son günlerde basın-yayın organlarında bakanlığın serbest kıyafet uygulamasına geçeceğine ilişkin haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), okullarda kılık-kıyafetle ilgili olarak, Bakanlık tarafından yapılan bir anket baz alınarak bazı tekstil firmalarınca kamuoyunu yanıltıcı ve gerçek dışı ilanların gazetelere verildiği belirtilerek, "Fiili uygulama ile yönetmelikteki tezatlığı gidermek üzere yürüttüğümüz çalışma, yeni eğitim-öğretim yılında başlayacak bir uygulamayı kapsamamaktadır" denildi.

MEB, son günlerde basın-yayın organlarında bakanlığın serbest kıyafet uygulamasına geçeceğine ilişkin haberlerle ilgili açıklama yapılması gereği duyulduğu ifade edildi.

MEB Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamayada Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yakın zamanda yapacağı basın toplantısıyla bakanlıktaki birinci yılını değerlendirmeyi ve 5 yıllık strateji hedeflerini açıklamayı planladığı belirtildi.

Haftalık ders saatleri çizelgesinden müfredata, Seviye Belirleme Sınavları’ndan hizmet içi eğitimin yeniden yapılandırılmasına kadar pek çok konuda çalışmalar yürütüldüğü ve tüm bu çalışmaların detaylarının bizzat Çubukçu tarafından söz konusu toplantıda anlatılacağı ifade edilen açıklamada, Okul üniformalarıyla ilgili, öğrencilerin kendilerini içinde daha rahat hissedecekleri kıyafetleri belirlemek üzere, bir yıla yaydıkları planlama ile çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmiş, yapılan bilimsel araştırma, çalıştay ve anketle veli, öğrenci ve öğretmenlerin görüşlerine demokratik bir tutum izlenerek başvurulduğu kaydedildi.

"Ancak takdir edileceği üzere, 16 milyon öğrencisiyle geniş kitleleri etkileyecek bir çalışma ve değerlendirme ve karar verme sürecinin konunun basında yer aldığı şekliyle hızlı ve ani olması beklenemez" denilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Henüz karar oluşturulmamış bir safhadayken ve serbest kıyafet uygulamasına geçişle ilgili Bakanlığımızın resmi yetkilileri tarafından deklare edilmiş bir açıklama yokken, sadece yaptığımız bir anketi baz alarak bazı tekstil firmalarınca kamuoyunu yanıltıcı ve gerçek dışı ilanların ısrarlı bir tutumla gazetelere verdiği gözlemlenmiştir. Çeşitli haber ve yorumların söz konusu ilanları izlemesi son derece üzücüdür."

Kıyafet -üniforma uygulaması eğitimin tüm paydaşlarını ilgilendiriyor

Kıyafet-üniforma uygulamasının sadece tekstil firmalarını ilgilendiren bir konu olmadığı, eğitimin tüm paydaşlarını yakından ilgilendirdiği ifade edilen açıklamada, "Şu an yürürlükteki Kılık Kıyafet Yönetmeliği 07 Aralık 1998’de yürürlüğe giren bir yönetmeliktir ve buna göre öğrencilerimizin siyah önlük giyip, beyaz yaka takmaları gerekmektedir. Mavi önlük uygulaması ise bir genelgeyle düzenlenmiştir. Fiili uygulama ile yönetmelikteki söz konusu tezatlığı gidermek üzere yürüttüğümüz çalışma, yeni eğitim-öğretim yılında başlayacak bir uygulamayı kapsamamaktadır" denildi.

Açıklamada, Kılık Kıyafet Yönetmeliği ile ilgili detaylarında MEB Nimet Çubukçu’nun yapacağı basın toplantısında bizzat kendisi tarafından kamuoyuna duyurulacağı belirtilerek, bakanlıkla ilgili her konuda resmi bir açıklama yapılmadığı sürece çıkan haber, yorum ya da yazıların ilgililerin tarafından dikkate alınmaması gerektiği vurgulandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89