• BIST 9815.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 9 °C

Londra’da camiden çıkanlara araçlı saldırı

Londra’da camiden çıkanlara araçlı saldırı
İngiltere’nin başkenti Londra’daki Seven Sisters yolunda bulunan Müslüman Yardım Evi adlı merkezin karşısındaki Finsbury Park Camisi yakınında yerel saatle bu sabah 00.20'de (TSİ 02.20) bir sürücü, kullandığı kamyoneti kalabalığın üzerine sürdü.

Londra polisi, kentin kuzeyindeki Finsbury Park Camii yakınında bir kamyonetin yayaların arasına dalması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığını açıkladı.

Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi yakınlarındaki saldırıda, teravih namazı kıldıktan sonra camiden çıkanlar hedef alındı.

Sürücü gözaltında, bağlantıları incelenecek

Londra Metropolitan polisinin açıklamasına göre, saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Guardian’ın haberine göre, Metropolitan polisi, 48 yaşındaki sürücünün, önlem amacıyla hastaneye götürüldüğünü ve taburcu edilmesini takiben sorgusuna başlanacağını açıkladı.

Polis yetkilileri ayrıca, olayın Terörle Mücadele Birimi tarafından incelendiğini ve şüphelinin akıl sağlığının test edileceğini ifade etti.

Sky News’e konuşan İçişleri Bakanı Amber Rudd da olaya ilk andan itibaren “terör saldırısı” ihtimaliyle yaklaşıldığını söyledi.

6702-232.jpg

Başbakan May: Muhtemel “terör saldırısı”

İngiltere Başbakanı Theresa May, saldırıyla ilgili açıklamasında “Bu, korkunç bir olay. Tüm düşüncelerim olayın yaralıları, onların sevenleri ve olay yerindeki acil hizmet görevlilerinde” dedi.

May, saldırının “muhtemel terör saldırısı” olarak değerlendirildiğini açıkladı.

İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, May bu sabah saldırıyla ilgili acil kabine toplantısına başkanlık edecek.

Güvenliğin artırılması çağrısı

BBC’nin haberine göre, İngiltere Müslüman Konseyi (MCB), Genel Sekreteri Harun Khan, aracın Finsbury Park Camii'ne yaklaşık 150 metre mesafedeki Müslümanların gittiği Muslim Welfare House [Müslüman Yardım Merkezi] adlı toplum merkezinin önünde düzenlendiğini açıkladı.

Kamyonetin camiden çıkanları kasıtlı olarak hedef aldığını söyleyen Harun Khan, camilerin etrafında güvenlik önlemlerinin artırılması çağrısında bulundu.

Belediye başkanı Khan: Değerlerimize saldırı

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan da saldırıyı “masum insanları hedef alan korkunç bir terör saldırısı” olarak niteledi.

Khan, “saldırının, Ramazan ayında ibadet edenleri hedef aldığının açık olduğunu” belirtti:

“Aynı Manchester ve London Bridge'deki gibi, belli bir topluluğu hedef alan bir saldırı olduğu görülüyor. Bu ayrıca hoşgörü, özgürlük ve saygı gibi ortak değerlerimize de yapılan bir saldırı.”

Müslüman Yardım Evi'nden sükunet çağrısı

Gerçek adını vermeyen ve adını Abdülrahman olarak belirten görgü tanığı, İngiltereli olduğunu düşündüğü erkek sürücünün “Müslümanları öldüreceğim. Tüm Müslümanları öldüreceğim” diye bağırarak aracını yayaların üzerine sürdüğünü söyledi.

Abdülrahman, sürücünün yayaları ezdikten sonra kamyonetten indiğini bu sırada arkadaşlarıyla birlikte sürücüyü yere düşürerek polis gelene kadar o şekilde beklediklerini anlattı.

Müslüman Yardım Evi, yaptığı yazılı açıklama ile “Sakin olunması” çağrısı yaptı. Açıklamada, bölge Milletvekili Jeremy Corbyn ile polise yardım ve desteklerinden ötürü teşekkür edildi.

Muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn de “olayın kendisini şoke ettiğini” belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89