• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Kurtulmuş: PYD'nin Cenevre'ye katılmasını engelledik

Kurtulmuş: PYD'nin Cenevre'ye katılmasını engelledik
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, sığınmacılar konusunda ‘en kötü senaryonun’ 600 bin kişinin gelmesi olduğunu söyledi. Cenevre görüşmelerine ilişkin de konuşan Kurtulmuş, “Türkiye, PYD’nin masada oturmasını yapmış olduğu diplomatik girişimler sonucunda engellemiştir,” dedi.

Cenevre görüşmelerine ilişkin de konuşan Kurtulmuş, PYD’nin masa dışında tutulmasını diplomatik başarı olarak niteleyerek, “Biz engelledik” dedi.

Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları şöyle:

Sığınmacılar

“Türkiye’nin ulusal güvenliği başta olmak üzere, sınırları ve egemenliğinin korunması başta olmak üzere, bu konuda Türkiye hassasiyet gösteriyor. Yakın dönemde olabilecek en kötü senaryoda 600 bine yakın mültecinin Türkiye sınırlarına gelmesi de muhtemeldir. AFAD’ın organize etmiş olduğu kamplarda 77 bin kişi ikame etmektedir. Biz son bir hafta içerisinde 5600 Suriyeliyle Türkiye sınırları içerisine almış olduk. Gelebilecek olan bu göç dalgalarını Türkiye sınırının dışında ağırlamak, verilecek hizmetlerin tamamını orada vermek öncelikli hedefimiz olacak.

Cenevre görüşmeleri

“Cenevre görüşmelerindeki gelişmeler aktarıldı. Görüşmelerde Türkiye, PYD’nin masada oturmasını yapmış olduğu diplomatik girişimler sonucunda engellemiştir. Ayrıca Türkiye başından itibaren ılımlı muhaliflerin orada yer almasını her zaman tenkit etmiştir. Bu çerçevede rejim ve Rusya’nın yaptığı saldırıların bitirilmesini talep etmişlerdir. Sonuç olarak bir görüşme başladığı gibi bitti.

‘Eylem Planı’

“Silopi’den başlayarak diğer ilçelerimizde, yerleşim yerlerinde insanlarımızın zihinlerinin ve gönüllerinin yeniden ihya edilmesi için gerekli adımlar atılacaktır. Aynı şekilde bir inşa süreci de zorunludur. Bu inşa sürecinden kastımız sadece şehirlerin altyapılarının, fiziki mekanlarının inşası, düzeltilmesi değildir. Tabii ki bunları yapacağız. Bunları en güzel şekilde yapılacak. Ama şehirlerin de kendi ruhlarıyla, yeniden inşa edilmesi, yeniden o canım şehirlerin yeniden ayağa kaldırılması hükümetimizin eylem planının öncelikli hedeflerinden birisidir.

Sınır ötesi operasyon

“Türkiye’nin güvenliğini ve egemenliğini zedeleyecek herhangi bir saldırı ihtimaline karşı Türkiye her zaman tedbirlidir, teyakkuz halindedir. Bunun gerektirdiği bütün hazırlıkları da yapar. Türkiye’ye doğrudan ya da dolaylı saldırı anlamına gelecek her türlü gelişmeyi de çok yakinen takip eder, onlarla ilgili gerekli tedbirlerimizi de alırız.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89