• BIST 9693.46
  • Altın 2508.539
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7872
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

KPSS'de Yeni İddia!

KPSS'de Yeni İddia!
KPSS'ye ilişkin iddialara bir yenisi eklendi. Son iddiaya göre ÖSYM'deki veri tabanından puanlar çalındı.

Son günlerde KPSS ile ilgili yeni bir iddianın olduğu mailler dolaşmaya başladı.

Bu ayın sonunda yapılacak öğretmen atamalarında hangi öğretmenlik en son alanında hangi puanla alacağına dair bazı dosyaların dolaştığı belirtilen maillerde, "Bu dosyanın dolaşması ÖSYM'den puanların çalındığının göstergesidir" deniyor.

Mailde ayrıca, "Puanlar üzerinde oynama yapılarak belli isimler öğretmenliğe alınacaktır" ifadesi yer alıyor.

Öğretmen atamalarının henüz yapılmamasına karşın öğretmen alacak alanların en son kaç puanla öğretmen alacağına ilişkin bazı dosyalar internette paylaşılıyor. Adaylar, bu puanların ÖSYM'den çalınarak hazırlandığı ve adayların puanlarında oynamaların yapılabilme ihtimaline dikkat çekiyor.

Akşam gazetesinin haberine göre konuya dikkat çeken bazı adaylar yeni bir iddiada bulunarak, maillerinde şu ifadelere yer veriyor; "Yaşanmış olan onca skandaldan sonra, son 2 gündür internette dolaşan branş sıralamalarının yüzlerce öğretmenin puanının küsuruna kadar doğru olduğunun sınanmasıyla, verilerin ÖSYM'den çalındığı kesinleşmiştir.

Puanların ÖSYM veri bankasından çalınabilmiş olması, değiştirilebileceğinin de/ değiştirildiğinin de göstergesidir. Artık bu kadar alenen ortada olan suçların cezalandırılması ve adayların maduriyetinin giderilmesi için atamada yürütmenin durdurulması zaruriyeti doğmuştur."

SORUŞTURMA İLERLEMİYOR

KPSS'de ortaya atılan şaibe iddialarıyla ilgili olarak ÖSYM, geniş çaplı bir soruşturma yürütüyor. ÖSYM uzmanları ve illerde görev yapan uzmanlardan destek alınarak yapılan araştırmada sınavda yüksek puan alan yaklaşık 2 bin kişinin sınav sonucunun değerlendirmeye alındığı öğrenildi.

Soruşturma ise eldeki tek delilin farklı illerde ve salonlarda sınava giren 350 kişinin tüm soruları doğru yanıtlaması olduğu ifade ediliyor. bu delilin ÖSYM kaynaklarınca yeterli olmadığı da belirtiliyor.

Bu durumun araştırıldığını belirten yetkililer, kopya iddiasının netlik kazanmadığını vurguladı. Soruların çalınıp çalınmadığına ilişkin olarak da yürütülen soruşturma kapsamında ÖSYM'nin Emniyet güçlerinden de yardım isteyebileceği belirtiliyor.

ÖSYM'nin bu hafta içi de açıklama yapması bekleniyor. KPSS'ye ilişkin forumlarda ve mail ortamında onlarca TC Kimlik Numarası dolaşırken, burada suçlanan isimlerden henüz bir açıklama gelmemesi de dikkat çekiyor.

Forumlarda bazı adaylar kopya ve soruların çalınması iddiasını ciddiye alırken bazı adaylar ise, "KPSS şaibelidir söylentileri sosyal kaos yaratmak adına Ergenekon örgütü tarafından kapsamlı bir çalışmadır" gibi değerlendirmelerde bulunuyor.

Türk Eğitim-Sen'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yaptığı başvurunun yanı sıra birçok aday Köşk'ten yardım bekliyor.

ATAMALAR ERTELENMEYECEK

MEB şaibe iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar dendi; 'Bakanlığımız 18 Ağustos 2010 itibarıyla almaya başladığı kadrolu öğretmen başvurularını 31 Ağustos'ta gerçekleştireceği atamalarla tamamlayacaktır. Öğretmenlerimiz,1 Eylül 2010 itibarıyla görevlerinin başında olacaktır. Atamaları iptal etmek haksızlığa neden olacaktır. Henüz kanıtlanmamış iddialardan yola çıkarak atamaları iptal etmek hukuk devleti ilkeleriyle de bağdaşmamaktadır.'

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89