• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Kosret Resûl: Kerkük’te yaşananlar uluslararası bir oyun

Kosret Resûl: Kerkük’te yaşananlar uluslararası bir oyun
Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Genel Sekreteri Birinci Yardımcısı Kosret Resûl Kerkük'te yaşananlara ilişkin bir mesaj yayımladı.

Mesajında YNK'yi sert bir dille eleştiren Kosret Resûl YNK'nin yaşananlardan sorumlu tutarak Kerkük'ün işgalinde rol oynayanlar için "İhanet edenler tarihin kara sayfalarında yer alacaktır" dedi.

Kosret Resûl Kerkük'te yaşananları 'yeni bir Enfal' olarak tanımladı.

Kerkük’ü korumak için ellerinden geleni yaptıklarını ama YNK içerisinden bazı kişilerin YNK liderlerinin aksine bir anlaşmayla Kerkük’ü işgal etmek isteyenleri kente getirdiğini belirten Resûl, “Kerkük’te yaşananların sorumlusu YNK içerisindeki bazı kişilerdir." dedi.

YNK Genel Sekreteri Kosret Resûl Kerkük’te yaşananların uluslararası bir oyun olduğunu ifade ederek “Ancak bizi en fazla yaralayan YNK’nin çizgisi ve  liderlerinin bilgisi dışında hareket eden birkaç kişinin sırf bireysel çıkarları uğruna işgalcilerin elindeki sopa ve işbirlikçisi olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Kosret Resûl Kürtlerin ve Peşmerge’nin özgürlükçü ve insan dostu kesimler adına dünyanın en barbar bir gücü olan IŞİD’e karşı durduğunu ve insanlığın vahşet dönemine dönmesine müsaade etmediği, buna tüm dünyanın şahit olduğunu belirtti. Resûl mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Kürtlerin dağlardan başka bir dostu yokmuş”

“Bütün bunlara karşılık Kürdistan halkı, uluslararası toplum, dünyadaki dostlarımız ve müttefiklerimizden yeni nesillerimiz için aydınlık bir geleceğin kurulması, Kürt halkının gösterdiği iradeye saygı ve kulak verileceğini umud etmişti. Ancak maalesef çok yönlü bir oyunun içerisinde kendini buldu. Bir kez daha ispatlandı ki; Kürtlerin dağlardan başka bir dostu yokmuş!

Bir kaç gün önce Kerkük ve Kürdistan’ın diğer bölgelerinde ve Xurmatû’da Kürtlerin evlerinin yakılması, talan edilmesi Haşdi Şabi milisleri ve Irak ordusunun saldırısı karşısında halkımızın yalnız bırakılması yeni bir Enfal'dir!”

“Tarih sayfalarında kara bir leke olarak yer alacaklar”

YNK içerisinde bir kesimin Haşdi Şabi ve İran pastaranları ile işbirliği yapmasına sert tepki gösteren Kosret Resûl Elî mesajını şöyle sürdürdü:

“Ancak bizi en fazla yaralayan YNK’nin liderlerinin bilgisi dışında hareket eden birkaç kişinin sırf bireysel çıkarları uğruna işgalcilerin elindeki sopa olması ve işbirliği yapmasıdır. Bu utanç verici ve yüzkarası kişiler halkımızın tarih sayfalarına kara bir leke olarak geçeceklerdir.”

“Her şeyin sonu değil”

Kerkük halkını korumak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten General Kosret Resûl Kerkük’de yaşananların bazı güçlerin dengeci ve mert olmayan yaklaşımları Peşmerge Güçleri’nin kazanımlarının kapatılmasına yol açtığını belirtti.

Kosret Resûl yaşanan kırılma ve yenilginin sorumlusunun YNK içerisindeki bazı kendini bilmezlerin sebep olduğunu belirterek “Ancak bu her şeyin sonu demek değil” dedi.

 YNK Genel Sekreteri Kosret Resûl mesajının sonunda Kürdistan’daki tüm siyasi partilere de bir çağrı yaparak, “Kendi içimizde iyi örgütlenelim. Yaşananlardan ders çıkaralım; Kendi birliğimizi koruyalım ki Kürt davasının devamlılığını sağlayabilelim” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89