• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Kışanak ve Anlı'dan Vali Kıraç'a ziyaret

Kışanak ve Anlı'dan Vali Kıraç'a ziyaret
Diyarbekir Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Vali Mustafa Cahit Kıraç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Vali Mustafa Cahit Kıraç’a nezaket ziyaretinde bulundu. Makamda gerçekleşen ziyarette bir gazetecinin Kışanak’a, ‘Petrolden pay istediniz’ şeklindeki sorusuna Eşbaşkan Kışanak, “Sözlerim katkı payı anlamındaydı” şeklinde cevapladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Vali Mustafa Cahit Kıraç’a nezaket ziyaretinde bulundu. Kıraç tarafından kapıda karşılanan Eşbaşkanlar daha sonra Valilik özel defterini imzaladı.

50783

Ziyarette konuşan Vali Mustafa Cahit Kıraç, Eşbaşkanlara görevlerinde başarılar dileyerek, “Bilindiği gibi 30 Mart’ta yapılan yerel seçimler vardı. Öncelikle kendilerini kutluyorum. Diyarbakır’ın Türkiye’ye ve dünyaya kazandıracakları vardır. Hep birlikte görüş alışverişinde bulunarak bu kenti hem tarihi, hem kültürel hem de ekonomik anlamda geliştirmenin çalışması içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ise halkın iradesini Eşbaşkanlar olarak temsil ettiklerini belirterek, “Diyarbakır’ın çıkarları her şeyin üzerindedir. Sayın Valimizin de yerel yönetimlere desteğini sunacağından eminiz. Hep birlikte kentimizin sorunlarının çözümü için gayret göstereceğiz” dedi.

Bir gazetecinin Kışanak’a ‘Petrolden pay istediniz ve bu ülkede bir anda gündem oldu’ şeklindeki soruya Eşbaşkan Kışanak, “Bununla ilgili açıklama yapmayacağım. Kastettiğim yerel yönetimlerin görev ve sorumlulukları artmıştır. Yerel yönetimlerin ekonomisin güçlendirilmesini istemiştim. Bu Büyükşehir yönetmeliğinde de var. Yer altı ve yerüstü zenginliklerinden bazı paylar belediyelere aktarılır. Ancak şu an hükümetin denetiminde olan bir şey. Bu doğru bir şey değildir. Ben bu cümleleri katkı payı olarak söylemiştim” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Eşbaşkan Fırat Anlı, halkın büyük sıkıntılarının olduğunu ve yapıcı bir işbirliğine ihtiyaçları bulunduğuna dikkat çekerek, “Seçimleri artık geride bıraktık. Halkımızın gerçekten büyük sıkıntıları var. Bu anlamda yapıcı bir işbirliğine ihtiyaç vardır. Maalesef şu ana kadar bu olmadı. İnşallah bundan sonra olacaktır. Karşılıklı diyalogla sorunların üstesinden geleceğini tahmin ediyorum. Diyarbakır’ın ticaretinin ve ekonomisinin gelişmesinde de hepimize önemli görevler düşüyor. Kentsel dönüşüm bizim çalışmalarımızın da ana temasını oluşturacaktır. Bunu da gerçekleştirmek için karşılıklı çalışmalar içerisinde olacağız” ifadesini kullandı.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89