• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Kılıçdaroğlu: Gezi’de gördük, kan akmadı mı?

Kılıçdaroğlu: Gezi’de gördük, kan akmadı mı?
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Başkanlığı kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz” ifadesine açıklık getirerek, “Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan sokak ortasında öldürülmediler mi? Ne günahları vardı? Sonunda kan akmadı mı?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, “Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz. Açık ve net” demişti.

Sözlerine açıklık getiren Kılıçdaroğlu, “Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan sokak ortasında öldürülmediler mi? Ne günahları vardı? Sonunda kan akmadı mı?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, özetle şu mesajları verdi:

“Dikta rejimlerinde bile bu kadar yetki yok”

“Sendikalar, barolar sesini kesmiş, üniversiteler zaten korkudan konuşamıyorlar. Hadi ben de konuşmayayım. Kim konuşacak? Tek anladıkları dil bu. Ben de onların diliyle onlara hitap ediyorum. Ama içinde hakaret yok. Ha sert eleştiri… Evet bunu ben kabul ediyorum zaten. Koro halinde saldırıyorlar şimdi medyaları dahil.

“‘Eğer parlamentoyu bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırırsanız, milletvekili listelerini ben yapacağım, genel başkanı ben tayin edeceğim valiyi savcıyı ben atayacağım, çünkü ben başkan olacağım’ diyor. Yani dikta rejimlerinde bile bu kadarlık bir yetki yok. Siz bunu yaparsanız bu ülkede kan çıkacak.

“Sonunda kan akmadı mı?”

“Peki bu ülkenin aydınları, bu ülkenin üniversiteleri, sivil toplum örgütleri, demokrasiden yana olan güçler, yani seslerini kesip duracaklar mı? ‘Bu yanlıştır’ diye sokağa çıkacaklar. TOMA’larla üzerlerine yürüyecekler. Gezi olaylarında gördük. Caddenin ortasında linç edilen insanları görmedik mi? Eskişehir’de öldürülen Ali İsmail Korkmaz. Ne günahı vardı o gencecik çocuğun? Berkin Elvan’ın ne günahı vardı? Sonunda kan akmadı mı? Aktı.

“Şişli’de işte Ahmet Hakan’ı gece yarısı çevirip dövdüler. Ne oldu? Bir şey mi yaptılar? Birileri üzüntü mü ifade etti hükümet kanadından? Adliyenin önünde adam çıktı elinde silah Can Dündar’a saldırdı. Ne oldu? Birisi üzüntülerini mi ifade etti? Hayır.

“Havuz medyası döndü bütün o olayları tiyatro, Can Dündar’ın düzenlediği bir mizansen olarak kamuoyuna sunmaya çalıştı. Bu kadar ahlaksızlık olur mu? Şimdi bu adamlara ‘yaptığınız ahlaksızlıktır’ desek bence çok hafif kaçar. Daha sert söyleyeceğim ama neyse dilimi tutuyorum.”

Sedat Peker

“Çıktı açıklama yaptı ‘Yüzde 50’yi evlerinde zor tutuyorum.’ Ne demektir bu? ‘Ben bunları dışarı salarsam ülke kan gölüne dönecek.’ Kendisini desteklemek için mafya lideri gitti Rize’de miting yaptı. ‘Ülkede oluk oluk kan akacak’ dedi. Ben böyle bir laf mı kullandım? Hayır. Ama onun söylediğini gayet olağan karşıladılar.

“Neden o mafya bozuntusuna saldırmadılar? Neden el üstünde tutuyorlar onu? Benim için savcı harekete geçti. Onun (Sedat Peker) için hiçbir şey yok. Onu yeri geldiği zaman sopa olarak kullanacak. Kendi silahlı gücü, baskı gücü olarak kullanacak onu.”

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89