• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

KCK’den Peşmergeler için başsağlığı mesajı

KCK’den Peşmergeler için başsağlığı mesajı
KCK, ''Kürdistan'a yönelik saldırılar Kürdler için ancak ulusal birlik ve ortak savunma gücünü daha da geliştirmeye neden olacaktır'' dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kerkük ve Celewla’da yaşamını yitiren Peşmergelerin ailelerine baş sağlığı diledi. KCK mesajında, ”Kürdistan’a yönelik saldırılar Kürdler için ancak ulusal birlik ve ortak savunma gücünü daha da geliştirmeye neden olacaktır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Son gelişmeler bir kez daha göstermiştir ki, topyekun Kürdistan özgürleşmeden Kürdistan’ın her hangi bir parçası tam olarak güvenlikte olmayacaktır. Kürdistan’ın dört parçasındaki halkımızın kaderi bir birine bağlanmıştır” dedi.

ANF’de yer alan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığının açıklamasında: “İnsanlık, halklar ve Kürd düşmanı DAİŞ faşistlerine karşı Kerkük ve Celewla’da savaşarak şehit düşen Peşmergelerin ailelerine ve Peşmerge komutanı şehit Hüseyin Mansur’un ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz” denildi.

IŞİD’in Gerilla ve Peşmerge güçlerinin oluşturduğu direniş ve savunma güçleri karşısında yenilgiye mahkum olduğunu ifade edilen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı mesajının devamında, ”Kürd halkının varlığına ve özgürlüğüne kasteden bu faşist çete güruhu, Gerilla ve Peşmerge güçlerinin oluşturduğu direniş ve savunma güçleri karşısında yenilmeye mahkûmdur. Sömürgeci TC devleti ve uluslararası bölgesel gerici güçlerin desteğiyle Kobanê’yi işgal etmek isteyen DAİŞ faşistleri, Kobanê direnişi karşısında hüsrana uğramış, Kobanê özgürleşmiş ve bu faşist çete örgütü yenilgisini resmen kabul etmek zorunda kalmıştır” ifadeleri kullanıldı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın mesajının devamında şu sözlere yer verildi:

”Gerek Rojava’da, gerekse Güney Kürdistan’da Gerilla ve Peşmerge güçlerinin oluşturduğu ortak savunma hattı, halkımız ve tüm inanç ve etnik topluluklar için büyük bir güven ve moral – güç olmuştur. Kürd halkının bu ortak direnme ve mücadele gücü karşısında ne DAİŞ faşistleri ne de saldırgan her hangi başka bir güç duramayacaktır. Kürdistan’a yönelik saldırılar Kürdler için ancak ulusal birlik ve ortak savunma gücünü daha da geliştirmeye neden olacaktır.

Bu vesileyle DAİŞ faşistlerine karşı Güney Kürdistan’da savaşarak şehit düşen Peşmerge komutanı Hüseyin Mansur’u ve şehit Peşmergeleri bir kez daha minnetle anıyoruz. Son gelişmeler bir kez daha göstermiştir ki, topyekun Kürdistan özgürleşmeden Kürdistan’ın her hangi bir parçası tam olarak güvenlikte olmayacaktır. Kürdistan’ın dört parçasındaki halkımızın kaderi bir birine bağlanmıştır. Kürdler arasında ulusal birlik ve müşterek savunma güçlerini daha da geliştirmek şimdi her zamankinden daha da elzem olmuştur. Kürdistan direniş şehitlerinin anılarını yaşatmak ve Kürdlere düşman olan güçleri tarihi yenilgiye uğratmak için, güney Kürdistanlı tüm gençleri ve savaşabilecek herkesi seferberlik düzeyinde Gerilla ve Peşmerge saflarında yer almaya çağırıyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89