• BIST 9079.97
  • Altın 2324.254
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.9456
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 8 °C

'KCK taslağı kabul etti'

'KCK taslağı kabul etti'
HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, KCK yetkilileriyle yapılan görüşmeye ilişkin detayları Med Nuçe televizyonuna anlattı.

Kandil'den dönen İmralı heyeti arasından yer alan HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Kandil'deki KCK yetkililerinin yayınlanan taslağı daha önce incelediklerini ve bütün birimleriyle değerlendirdiklerini belirterek, "Taslağı kabul ettiklerini, önümüzde çok fazla bir zamanın olmadığını, hükümetin bir an önce bu taslağı kabul ederek, müzakere sürecine geçilmesi gerektiğini ifade ettiler" şeklinde konuştu.

Kandil'den dönen İmralı heyetinde yer alan HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, KCK yetkilileriyle yapılan görüşmeye ilişkin detayları Med Nuçe televizyonuna anlattı. Buldan, KCK yetkilileriyle beş saatlik bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yapılan toplantı sonucunda Kandil'deki KCK yetkililerinin kendilerine yayınlanan taslağı daha önce incelediklerini ve bütün birimleriyle yaptıkları toplantılarda taslağa ilişkin değerlendirme ve görüşleri aldıklarını belirttiğini söyleyerek, "Taslağı kabul ettiklerini ifade ettiler. Bu taslağın mükemmel bir taslak olduğunu, Kürt sorunun çözümü için bunu kabul ettiklerini ve bu taslağa ekleyecek herhangi bir şeylerinin olmadığını, dolayısıyla Öcalan'ın hazırlamış olduğu, kamuoyuna yansıtılan sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'nun demokratikleşmesini hedefleyen bu taslağı KCK yetkililerinin tam arkasında olduğunu ifade etmek isterim" dedi.

'HÜKÜMET TASLAĞI KABUL EDİP MÜZAKEREYE GEÇMELİ'

KCK yetkililerinin, hükümetin taslağın içinde yer alan takvimle ciddi yaklaşması gerektiği uyarısında bulunduğunu aktaran Buldan, "Önümüzde çok fazla bir zamanın olmadığını, hükümetin bir an önce bu taslağı kabul ederek, müzakere sürecine geçilmesi gerektiğini ifade ettiler" şeklinde konuştu.

KCK yetkililerinin, taslağa ilişkin, "Sayın Öcalan'ın hazırlamış olduğu bir taslak var ve bu taslak manifestodur" değerlenmesinde bulunduğunu aktaran Buldan,şunları şöyledi:

"Fakat şöyle bir çekinceleri var. Özellikle son günlerde yaşanan kısıtlamaların, operasyonların güvenlik güçlerinin başlatmış olduğu müdahalelerin kabul edilmez bir yaklaşım olduğunu, hükümetin bu konuda çok daha ciddi bir sorumluluk üstlenerek, özellikle seçimelere yakın bir süreçte bu tür gözaltı ve tutuklamalardan vazgeçmeleri gerektiğini, yine çıkarılacak olan güvenlik paketinin kabul edilecek bir paket olmadığını, özellikle bu süreç içinde yapılması gereken demokratikleşme adına atılacak adımlar ve çıkarılacak olan yasalar ve reformlardır. Dolayısıyla güvenlik paketlerinin bu soruna katkı sağlayamayacağını ve bu paketten de vazgeçilmesi gerektiğini, tutuklamaların, operasyonların bir an önce son bulması gerektiğini ifade ettiler."

Pervin Buldan devamla şunları söyledi: "Toplantıda özellikle izleme heyetinin ne kadar önemli olduğunun vurgusu yapıldı. Son günlerde yaşanan olayları bile eğer baz alırsak izleme heyetine acilen ihtiyaç olduğunu ve hükümetin bu konuda net bir tavır sergileyerek bir izleme kurulu kurmaları gerektiğini ve izleme kurulunun da bir an önce çalışmalarına başlamalarını ayrıca bu izleme heyetinin de yetkilendirilmesi gerektiğini ifade ettiler."

KCK yetkililerinin, sürecin başından beri ifade edilen karakol yapımlarına ilişkin kabul edilemez bir yaklaşım olduğu değerlendirmesini yaptığını aktaran Buldan, "Çünkü karakollar toplumun yaşamını ortadan kaldırma amaçlı, aynı zamanda Kürdistan'ı da askeri bir kışlaya çevirmeyi amaçladığını ifade ettiler. Karakol HES ve baraj yapımlarına karşı olduklarını, hükümetin de bu konuda kendilerini gözden geçirmesi ve bu yapılan karakol, HES ve barajların durdurulması gerektiğinin altını önemle çizdiler" şeklinde konuştu. (anf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89