• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 9 °C

İstanbul Valisi'nden operasyon açıklaması

İstanbul Valisi'nden operasyon açıklaması
İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, düzenlenen basın toplantısında operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile kameralar karşısına geçerek Ortaköy'deki Reina kulübüne yılbaşı gecesi düzenlenen saldırı kapsamında yapılan operasyona ilişkin detaylar verdi.

Vasip Şahin'in açıklaması şöyle:

"Menfur terör eyleminde 39 insanımızı yitirdik. O saldırıyı gerçekleştiren faille ilgili o günden bu yana emniyet ciddi bir çalışma yürüttü. Bu gece Esenyurt'ta yapılan operasyonda katil yakalandı. Katil Afganistan'da eğitim almış, 4 dil bilen iyi yetiştirilmiş bir terörist. Ülkemize 2016 Ocak ayında geldiği tahmin ediliyor. 7 bin 200 saat kamera incelemesi yapıldı, 2 bin polis görev aldı. Konya-Hatay ve İzmir'de ortaklaşa operasyon gerçekleştirildi. Terörist İstanbul'a geldiğinde Başakşehir'de ev kiralıyor. Sonra kendini gizlemeye çalışıyor. Polisimiz çok büyük emek sarf etti. Bu çalışma boyunca yaklaşık 152 adrese operasyon düzenledi. 

Orada, o civarda arkadaşlarımızın takipleri devam ediyordu, şüpheli adreslerle ilgili. Burada 5 adresi dün takip ettiler ve öğleden sonra o 5 adrese yönelik operasyonları artırarak devam ettiler. Neticede o 5 adresten birinde ele geçirildi. 

gerekli işlemler yapılmak üzere ilgili mercilere teslim edildi. Teröristin üzerinde 197 bin dolar ele geçirildi. 2 adet tabanca ve şarjörü biri havalı tabanca, 2 adet drone, sim kartlar ve birçok materyal ele geçirildi. Terörist suçunu kabul etti. Aynı zamanda yapılan incelemeyle parmak izi de uyuşmuştur. Emniyet teşkilatımıza ve ilgili tüm birimlere teşekkür ediyorum. Temennimiz İstanbul'da bu tür hadiselerin yaşanmaması. Operasyonlar boyunca 2 bin 200 ihbar yapıldı. Bunlar çok önemli deliller. Hassasiyeti gösteren vatandaşlara teşekkür ediyorum.

Bunun DAEŞ adına yapıldığı net. Buna o gün yardım eden birileri var. Operasyon sırasında silah kullanılmadı. Ocak ayında illegal şekilde doğu sınırlarımızdan giriş yaptığı tahmin ediliyor. Bu akşam çocuğu yanında değildi. Çocukların muhafazası sağlanacaktır. Polisimiz iğneyle kuyu kazar gibi çalışma yaptı. Yurtdışına kaçma ihmali olsaydı kaçacaktı. Eşinden alınan bilgiler operasyonun genişletilmesinde istifade edilen bilgiler olmuştur. Şu anda 50 kişi gözaltında. Bu gözaltılardan geçtiğimiz günlerde iki kişi de tutuklandı. Polislerimizin gayreti boş bırakılmayacaktır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89