• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 8 °C

IŞİD ile mücadele toplantısı: Savaşanı değil kaçanı çağırdılar!

IŞİD ile mücadele toplantısı: Savaşanı değil kaçanı çağırdılar!
Barzani, Londra'da yapılan toplantıya Kürdistan'dan temsilci davet edilmemesine tepki gösterdi.

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Londra’da yapılan ve birçok ülkenin katıldığı toplantıya Federal Kürdistan'dan temsilci davet edilmemesine tepki gösterdi.

Barzani: ’’Tüm tarafların Kürdistan’ın kahraman Peşmergesine ve Kürd halkının verdiği şehitlere saygı göstermesini beklerdik’’ dedi.

54589
Aralarında ABD, Irak ve Türkiye’nin de olduğu 21 ülke Londra’da IŞİD’e karşı politikaları konuşmak için toplandı.

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan “IŞİD ile mücadele” toplantısına Federal Kürdistan'dan temsilci davet edilmemesine tepki gösterdi.

Federal Kürdistan Başkanlığı’nın resmi sayfasında yayınlanan açıklamada Barzani şunları söyledi:

 “IŞİD’e karşı mücadele eden ülkelerin katıldığı Londra’daki toplantı, Kürdistan Bölgesi’nin şiddetli ve sıcak bir savaşın içinde olduğu bir zaman diliminde düzenlendi. Kürdistan Bölgesi, IŞİD teröristleriyle ağır bir mücadele veriyor. Kahraman Peşmergelerimizin dökülen kanlarıyla IŞİD teröristlerini büyük bir hezimete uğrattık. Peşmerge güçlerimiz, farklı dinden ve etnik unsurdan yüzbinlerce sığınmacıyı korudu. Onları korurken de sayısız şehit verdi. Çok geniş bir coğrafyayı da halkının etnik ve dini aidiyetine bakmadan teröristlerin elinden kurtardı”

“Tüm tarafların Kürdistan Bölgesi’nin kahraman Peşmergesine ve Kürd halkının verdiği kurbanlara saygı göstermesini beklerdik” diyen Barzani, “Bu ve buna benzer toplantılara Kürdistan Bölgesi’nden de bir temsilcinin yer almasını isterdik. Dünya terörizmiyle en etkin savaşı yürüten ve fiili savaşın içinde olan taraf, Kürdistan Peşmerge Güçleri’dir. Buna kimsenin şüphesi olamaz”

Barzani, sözlerini şöyle tamamladı:

“Buradan Kürdistan halkının ve yöneticilerinin rahatsızlığını ifade etmek isteriz. Kurban verme ve şehit olma Kürdistan halkının ise bunun itibarı ise başka milletlerin hissesine düşmez. Bu, bize çok ağır gelmiştir ve bizi çok üzmüştür. Kürdistan halkı, bu tür uluslararası toplantılarda bir temsilci bulundurmayı hak ediyor. Kürdistan halkı ile Peşmerge Güçleri’nin görüş ve düşüncelerini dile getirecek bir temsilci bulunmalıydı. Şu anki sürecin ağır yükü Kürdistan halkının sırtındadır. Hiç kimse ve hiçbir taraf Kürdistan halkının temsilciliğini yapamaz. Kürdistan halkının sesini yalnızca kendi temsilcileri uluslararası toplantılarda hakkıyla dile getirebilir.”

  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89