• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 10 °C

İçişleri ve Adalet bakanlarından açıklama

İçişleri ve Adalet bakanlarından açıklama
​İçişleri Bakanı Efkan Ala "Bir araç içerisinden güvenlik görevlilerimize silahlı saldırıda bulunulmuştur. Çıkan çatışmada bir polis memuru şehit oldu. Çatışa sırasında olay mahallinde bulanan Tahir Elçi hayatını kaybetti" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ,Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında açıklamada yaptı.

çişleri Bakanlığı Ala, "Saldırıda bir polis memurumuz şehit olmuş. Biri ağır olmak üzere 2 polis memurumuz yaralanmıştır. Olay mahallinde güvenlik görevlileriyle teröristler arasında çatışma çıkmıştır. Çatışmalar sırasında olay mahallinde bulunan Diyarbakır Barosu Başkanı Sayın Tahir Elçi maalesef hayatını kaybetmiş, bir basın mensubu da yaralanmıştır. Olayda hayatını kaybeden şehidimize Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere milletimize sabır ve baş sağlığı dilerim" diye konuştu.

 "TARAFIMDAN OLAYI BÜTÜN YÖNLERİYLE İNCELEMEK ÜZERE 4 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLMİŞTİR"

Olayı bütün yönleriyle incelenmesi için 4 müfettişin görevlendirildiğini açıklayan Ala, "Saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet, ailesine, hukuk camiasına ve Barolar Birliği'ne sabır ve baş sağlığı dilerim. Yaralanan polislerimize ve basın mensubumuza acil şifalar temenni ederim. Tarafımdan olayı bütün yönleriyle incelemek üzere 2'si mülkiye başmüfettişi, 2'si polis müfettişi olmak üzere toplam 4 müfettiş görevlendirilmiştir. Olay kesinlikle bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacaktır. Saldırı milletimizin birliği ve bütünlüğüne yöneliktir. Olay yerinde her türlü güvenlik tedbiri şu an itibariyle alınmıştır. Tekrar milletimize baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

 "ADLİ TIP KURUMUNDA OTOPSİ İŞLEMLERİ DEVAM ETMEKTEDİR"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Adli Tıp Kurumu'nda Diyarbakır Barosu'nun temsilcilerinin de bulunduğu ortamda otopsi işlemlerinin devam ettiğini vurgulayarak "Meydana gelen terör saldırısı sonucu başlayan çatışmada hayatını kaybeden şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine ve emniyet camiasına baş sağlığı diliyorum. Çatışma sırasında hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı merhum Tahir Elçi'ye de Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, Türkiye Barolar Birliği'ne ve hukuk camiamıza baş sağlığı ve sabır diliyorum. Olayla ilgili adli ve idari tahkikat bütün boyutlarıyla sürdürülmektedir. Şu anda Adli Tıp Kurumu yetkilileri merhum baro başkanının ailesinin temsilcileri, Diyarbakır Barosu'nun temsilcilerinin bulunduğu ortamda otopsi işlemleri devam etmektedir. Olay yeri incelemesi ve diğer delillerin toplanması büyük bir titizlik içerisinde Diyarbakır Barosu'nun temsilcilerinin de bulunduğu bir biçimde yürütülmektedir" şeklinde konuştu.

 "YANLIŞ BİLGİLER ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRME YAPMAK HEPİMİZİ YANLIŞA DÜŞÜRECEK"

Adli ve idari soruşturma devam ederken sosyal medya veya başka alanlarda yanlış bilgiler üzerinden değerlendirme yapmanın yanlış olacağını ifade eden Bozdağ, "Dileğimiz olayın bütün boyutlarıyla kısa sürede aydınlatılmasıdır. Adli ve idari soruşturmanın sonuçlarını beklemek, buna göre değerlendirmeleri yapmak daha sağlıklı olacaktır. Bu süreç içerisinde sosyal medyada, başka alanlarda kirli ve yanlış bilgiler üzerinden değerlendirme yapmak hepimizi yanlışa düşürecektir. Bu hadise hepimizi üzmüştür. Bu saldırı sadece polisimize, baro başkanımıza dönük bir saldırı değil; esasında Türkiye'ye dönük bir saldırıdır. Aziz milletimizin birliğine, dirliğine dönük bir saldırıdır. Bu tür saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi birliğimize sahip çıkmak ve bu konuda soruşturma yapanlara güvenmeliyiz. İnşallah yakında bütün boyutlarıyla konu aydınlatılacaktır" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89