• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 4 °C

Hükümet Taksim kararını açıkladı

Hükümet Taksim kararını açıkladı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. İşte Arınç'ın konuşmasından önemli satır başları...

DAR BÖLGE TARTIŞMASI 
Bakanlar Kurulu gündeminde yoktu. Daraltılmış bölge mi, dar bölge mi olmalı konusunda çalışmalar yapılıyor. 

Bildiğiniz gibi Demokratikleşme Paketi’ni açıklarken Sayın Başbakan muhalefetle birlikte bir öneri getirmişti. AİHM de yüzde 10’luk baraj bütün siyasi partiler için olduğundan hak ihlali olmadığını söylemişti.



 Üç seçeneğin olduğunu söylemişti sayın Başbakan. Bunlardan biri şu anki sistem. Diğeri daraltılmış sistem. Bir de bazı ülkelerde dar bölge sistemi vardır. Yani milletvekili sayısı kadar seçim bölgesi. Ne gariptir ki baraj üzerinde konuşanlar bu sistemler üzerinde hiç söz etmediler. Şu anda teşkilatımızda bu sistemlerden ikisi, daraltılmış bölge ve dar bölge, üzerinde çalışma yapılıyor. Bu çalışma bittiğinde karar verilecektir. Bugünkü seçim sistemi değişecekse bunun mutlaka haziran ayına kadar kanunlaşması gerekir. Çünkü Anayasa değişikliğin yapılacak seçimden bir yıl önce kanunlaşması gerektiğini belirtiyor. Önümüzde düzenlemenin yapılması için bir aylık süre var. 

1 MAYIS TARTIŞMASI 

Sendikalar 1 Mayıs’ta Taksim’de gösteri yapmak istiyor sözü yanlış. Türk-İş Kadıköy’ü kabul etti. Bu konuda kanunlar geçerlidir. Taksim’in mitingler ve gösteriler için ayrılan bir alan olmadığı çok açıktır. DİSK’e başvuruları da olmadığı halde bu konuda bilgi verilmiştir. Ama onlar tartışmayı şiddetlendirmek gibi bir ısrarın içindeler. Taksim’de yayalaştırma projesi devam etmektedir. Hükümetimiz yıllar sonra 1 Mayıs’ı bayram olarak kabul eden ilk hükümettir. Sendikaları temsilen küçük bir grubun basın açıklamasına sanıyorum valilik izin verecektir. Günboyu sürecek bir eyleme kesinlikle izin verilmeyecektir ve yasadışı bir eylem olduğu için bunu yapanlar hakkında işlem yapılacaktır. 

YSK'NIN YALOVA KARARI 

Seçimlerin iptali çok tabii bir şey. Başka ilçelerde de söz konusu. Ak Parti bu seçimlere hazırlanacak ve kazanmak için mücadele edecektir. 

REKTÖR SARAÇ TARTIŞMASI 

Kendisi iyi bir bilim kadınıdır, yüksek oylarla da rektörlüğe seçildi. Bir sayın rektörün başını örtmesi beni çok sevindirdi. Kendisini çok takdir ettim. Maalesef bir milletvekili arkadaşımız yıllar öncesine dayanan yolsuzluk iddialarını dile getirdi. "Yolsuzluk iddialardan kurtulmak için başını örttü" demek çirkin bir yakıştırma olur. Ben hanımefendinin böyle bir şey düşündüğünü zannetmiyorum. 

"İDDİALAR GERÇEKSE NEDEN BU ZAMANA KADAR İLGİLİ MAKAMLARA İLETİLMEDİ?" 

Yolsuzluk iddiaları varsa bu gerçekse neden bu zamana kadar ilgili makamlara iletilmedi? Sağa sola selam veren herkesi bir potaya koyacak noktada değiliz.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89