• BIST 9645.02
  • Altın 2412.895
  • Dolar 32.5807
  • Euro 34.7809
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 5 °C

HPG: Saldırıda Komuta Konseyi üyemiz yaşamını yitirdi

HPG: Saldırıda Komuta Konseyi üyemiz yaşamını yitirdi
PKK’nin askeri kanadı Halk Savunma Birlikleri (HPG) Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dün geceki hava saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG dün geceki hava saldırısına ilişkin açıklamada yaptı, açıklamada HPG Komuta Konseyi üyesi Şervan Varto yaşamını yitirdi, 3 PKK’linin de yaralandığı belirtildi. Açıklamada saldırıda sivil halka ait evler ve malların da zarar gördüğü belirtildi.

Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan HPG açıklamasında Medya Savunma Alanları’na bağlı bütün bölgelere yönelik hava saldırısı geliştirildiği, sınır boyundaki bütün alanlara dönük olarak da tank, top ve uçaksavarlarla yoğun atışlar yapıldığı belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi:

“Bu saldırıların bir sonucu olarak 1’i çocuk olmak üzere çok sayıda sivil insanımız yaralandığı gibi, bölge halkı maddi zararlara uğramış ve bir çok alanda orman yangını başlamıştır. Yüksek duyarlılık ve tedbirlerinden dolayı gerillamız nicel anlamda ciddi kayıplar vermezken, Komuta Konseyi üyemiz Şervan Varto yoldaş şehadete ulaşmış, 3 yoldaşımız ise yaralanmıştır.

“24 Temmuz günü AKP hükümetinin ve Erdoğan’ın siyasi ve askeri anlamda en büyük hatasını yaptığı gün olarak tarihe geçecektir. Ancak şu anda Türk devleti tarafından yürürlüğe konulmuş bulunulan topyekun savaş saldırısıyla bizlerin tek taraflı olarak ateşkesi sürdürmemizin koşulları da ortadan kaldırılmıştır.

“Gelişen saldırılara karşı kendimizi savunma hakkımız temelinde topyekun saldırıya karşı topyekun direniş geliştirerek özgürlük ve demokrasiyi savunma görevi tarihsel bir görev olarak önümüze çıkmış durumdadır.

“Biz her şart altında özgürlük ve demokrasi çizgisinde kararlı durmayı bilecek bir hareketiz. Bugün önümüze kapsamlı bir mücadele ve direniş süreci gelmiş bulunmaktadır. Bu yeni ve zorlu mücadele döneminde başarı şansımızın her zamankinden çok daha yüksek olduğu açık ortadadır.

“Halkımızın örgütlü mücadelesi ve gerillamızın kararlı-güçlü performansı, AKP ve Erdoğan’ın şahsında Türk sömürgeciliğinin yenilgisini kesin bir olguya dönüştürecektir. Türkiye toplumunun hiçbir değer yargısıyla kesinlikle bir sorunumuz olmadığı gibi, bu savaş bir PKK ve Türk devleti savaşı olmaktan ziyade, Erdoğan diktatörlüğü ve Kürdistan halkı ile Türkiye demokrasi güçlerinin savaşı durumundadır.

“Kürdistan gerillası, tüm Türkiye toplumunun demokrasi ve özgürlük savaşçıları olarak halkıyla ve demokrasi güçleriyle birlikte kazanmayı kesinleştirecek güce, performansa ve yetkinliğe sahiptir. Bu açıdan içine girilen yeni mücadele döneminin büyük bir tarihi direniş ve zafer yürüyüşü olacağı kesindir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89