• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

HDP’li Geveri: PKK bir şiddet örgütüdür

HDP’li Geveri: PKK bir şiddet örgütüdür
HDP Van Milletvekili Adem Geveri, partilerine yönelik, “PKK ile aralarına mesafe koymadıkları” yönündeki eleştiri reddederek, “Yasalar karşısında PKK ile olan mesafemizin ne olup olmadığını kanıtlayabiliriz” dedi.

Kürdistan 24’e açıklamalarda bulunan Adem Geveri, HDP’nin. PKK ve şiddetle arasına mesafe koymadığı yönündeki iddiaların herhangi bir geçerliliği olmadığını söyledi.

Geveri, “Bizim Türkiye yasalarına göre kurulmuş partimiz ve o partinin program ve tüzüğü var ve anayasaya tarafından kabul edilmişti. Bu yasalar çerçevesinde yaptığımız tüm çalışmalar yasalara uygundur. Bu açıdan bizim herhangi bir örgütle mesafemizin olmasının bir iddiadan ziyade hiçbir gerçekliği yoktur” diye konuştu.

PKK BİR ŞİDDET ÖRGÜTÜDÜR

Hükümetin, HDP’yi demokratik siyasetin dışına itmeye çalıştığını öne süren Geveri, şunları söyledi: 

​“Kanunlar çerçevesinde veremeyeceğimiz bir hesap yoktur. Yasalar karşısında PKK ile olan mesafemizin ne olup olmadığını kanıtlayabiliriz. Ancak hükümetin bize isnat ettiği suçu kabul etmemiz mümkün değildir.

PKK bir şiddet örgütüdür. Kürt meselesini şiddetle çözmeye çalışan silahlı bir mücadeledir. HDP sivil demokratik siyasete inanan, 2 defa barajı aşan Türkiye’nin üçüncü büyük partisidir. Uluslararası alanda saygınlığı olan bir partidir. Hükümetin bu karalama çalışmalarını muhatap almamız söz konusu olamaz. Herkesin dağ başında silahla mücadele ettiği bir dönemde bizim sivil demokratik siyaset adına Meclis’te kalmamız en doğru cevaptır.”

MECLİS’TEN ÇEKİLMEYECEĞİZ

HDP’nin Meclis’ten çekilip çekilmeyeceği tartışmalarına da değinen Adem Geveri, bir tek milletvekili kalmaları halinde bile Meclis’te kalmaya devam edeceklerini söyledi. Geveri, şöyle konuştu: 

​"Meclis’ten çekilmiyoruz. Halkın iradesiyle geldik, halkın iradesiyle çekiliriz. Ancak demokratik tepkiler koyabilir çalışmaları boykot edebilir, askıya alabiliriz. 2019’a kadar halkın verdiği görevi Meclis’te sürdürmeye inançlı ve kararlıyız Meclisten bizi sürmek Meclis dışında bırakmak için her türlü karalama çalışması ve saldırı yapılmaktadır. HDP Eş Genel Başkanlarımız dahil 10 milletvekilimiz tutuklandı. Bütün bunlar Meclis dışında kalmamıza dönük bir çabadır. Ama bu oyuna gelmedik tek bir milletvekili de kalsak Meclis’te çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bizim standartlarımız radikal demokratik standartlardır. Bu çerçevede sadece yasa çıkarmak değil çalışmaları boykot etmek de bizim için bir mücadeledir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89