• BIST 9079.97
  • Altın 2321.968
  • Dolar 32.3088
  • Euro 34.9846
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

HDP'den MHP ve İhsanoğlu için çok sert sözler

HDP'den MHP ve İhsanoğlu için çok sert sözler
HDP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Meclis Başkanı seçimi için MHP ile görüşmeyeceklerini belirtti.

MHP'nin Meclis Başkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun HDP'yi ziyaret etmeme kararına HDP'den sert yanıt geldi.

MHP ile görüşmeyeceklerini belirten HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Twitter'da, "Ekmek için Ekmeleddin doğru ama eksik sloganmış! Sloganın başına tek kelime getirince tam oluyor. Benim favorim 'Faşizm' ekmek için Ekmeledin Ekmeleddin" mesajını yayınladı.

HDP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Meclis Başkanı seçimi için MHP ile görüşmeyeceklerini belirtti, HDP’yi yok saydıklarını söyleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye tepki gösterdi. Baluken, "6 milyon oyu yok hükmünde saymak her siyasetçinin harcı değil. Birçok devletten daha büyük bir nüfus ve yok hükmünde. Vallahi Bravo. Ayakları yere basan realist siyaset budur işte" dedi.

Baluken, MHP’ye yönelik eleştirilerini sosyal medya hesabından yaptı. Baluken, MHP’nin Meclis Başkan adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun partilerini ziyaret etmemesi ile ilgili, ’Ekmeleddin İhsanoglu partimizi ziyaret etmeyecekmiş! HDP olarak tüm çalışmalarımıza ara verecek düzeyde büyük bir üzüntü ve şok içindeyiz :)’ dedi.

'YA YOK OL YA TERK ET'

Daha önce Cumhurbaşkanı adayı olan İhsanoğlu ile ilgili eleştirilerini sıralayan ve bu konuda CHP’yi de eleştiren HDP’li Baluken, şöyle devam etti:

"Ekmek için Ekmeleddin doğru ama eksik sloganmış! Sloganın başına tek kelime getirince tam oluyor. Benim favorim ’Faşizm’ ekmek için Ekmeledin Ekmeleddin’e oy veren milyonlarca sol, sosyal demokrat arkadaş, oyları ve öngörüleri ile ne kadar gurur duysalar azdır! Bu arada böylesine değerli bir ırkçı kadroyu siyaset dünyamıza kazandıran CHP’yi de muhteşem öngörüden dolayı minnet ve şükranla anıyoruz. D. Bahçeli’nin HDP’yi yok hükmünde sayması da bence rekorlar kitabına girmeli! 6 milyon oyu yok hükmünde saymak her siyasetçinin harcı değil! 6 milyon kişi! Birçok devletten daha büyük bir nüfus ve yok hükmünde. Vallahi Bravo! Ayakları yere basan realist siyaset budur işte!!! Sn. Bahçeli içeride 6 milyon HDP’liyi anladık da (dış politikayı anlamak için) dışarıda hangi milyonları yok saymalı acep !!! Bizi yok sayanlara 6 milyondan biri olarak soruyorum; Bu dahiyane çözüme katkı için biz ne yapabiliriz? Gerçekten yok mu olalım? Yoksa varken yokmuş gibi mi davranalım? ’Ya yok ol ya da terk et’ gibi bir şeye mi kafa yoralım? Veya 6 milyon olarak kendi kendimizi mi yasaklayalım? Biz bu işi çözemedik. Yok sayanların önerilerini özellikle rica ediyoruz!"

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89