• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

HDP’den İmralı haberine yalanlama

HDP’den İmralı haberine yalanlama
​HDP Sözcüsü Bilgen ve HDP Grup Başkanvekili Baluken, Rûdaw’ın “İmralı’ya bir tv ekibi gitti, Öcalan ateşkes çağrısı yapacak” haberini yalanladılar.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen ve Grup Başkanvekili İdris Baluken Rudaw’ın “Bir TV ekibi İmralı’da!” başlığıyla verdiği ve PKK Lideri Abdullah Öcalan ile İmralı’da görüşüldüğü ve bu yöntemle ateşkes çağrısı yapacağı yönündeki haberi yalanladı.

Rûdaw’ın haberinde, geçtiğimiz hafta bir televizyon ekibinin, PKK Lideri Abdullah Öcalan’la görüşmek üzere İmralı Adası’na götürüldüğü öne sürüldü.

Haberde HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’in “Televizyon ekibinin görüştüğüne dair değil, görüşeceği yönünde duyumlarımız var” dediği iddia edildi.

Bilgen’in ayrıca “Akil İnsanlar Heyeti’nden bir grubun PKK lideriyle görüşeceğini duyduk” dediği de öne sürüldü.

Fırat Haber Ajansı’na (ANF) konuşan Bilgen, söz konusu haberi yalanlayarak, “Aradıklarında bir bilgim olmadığını söyledim. Haberde bana atfedilen sözleri kesinlikle söylemedim” dedi.

Bilgen, Twitter’daki hesabından da “İmralı adasına bir tv kanalının gideceğine dair bilgimizin olduğu yönündeki haber doğru değildir.” diye yazdı.

Baluken: Algı operasyonlarına başvurmakta

HDP İmralı Heyeti üyesi ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’den de yalanlama geldi.

Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) konuşan Baluken, devlet yetkilileriyle yaptıkları görüşmede böylesi bir gelişmenin olmadığını, söz konusu ifadeler için haberi yapan muhabirle de görüşüldüğünü ve bunların düzeltilmesi talebini iletildiğini söyledi.

AK Parti’nin bu şekilde ateşkesi bozan ve müzakereden kaçan tarafın Kürt tarafı olduğu algısını yaratmaya çalıştığına söyleyen Baluken şunları ifade etti:

“Bunun için sanki müzakereyi, sanki ateşkesi bozan tarafa Sayın Öcalan’ın çağrı yapmasıyla tekrar eski konuma dönüleceğini işlemeye çalışıyor. Oysaki bütün Türkiye ve dünya kamuoyu biliyor ki ateşkesi bozan, müzakereden kaçan AKP’nin kendisidir.”

“7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan siyasi tabloyu hazmedemeyen tek başına iktidar olamadığı için ve Erdoğan’a başkanlık yolunu açamadığı için çözüm masasını deviren AKP’nin kendisidir. AKP’nin başlattığı savaş konseptinin yaşattığı acılar ve yarattığı tahribatlar her geçen gün büyümektedir. Bu acıları yaşayan Türkiye halklarının tamamı AKP’ye karşı, büyük bir demokratik tepki göstermektedir. Yaşamını yitiren asker ve polis cenazelerine kadar bu tepkinin boyutlandığını ve AKP’yi zorladığı görmekteyiz.”

“AKP operasyonları durdurarak, resmi müzakerelere başlayarak, çözüm sürecinin kaldığı yerden devamıyla ilgili ciddi bir toplumsal ve kamuoyu baskısı altındadır. Bu baskıyı Kürt tarafı ve Sayın Öcalan üzerinde yoğunlaştırmaya çalışmakta ve bunun içinde beklenti yaratan algı operasyonlarına başvurmaktadır.

“Bütün toplumun demokrasi ve barış çevrelerinin bu konuda duyarlı olması gerekir. Çözüm sürecine tekrar geri dönülmesinin koşulları AKP’nin bu savaş konseptinden vazgeçmesi ve resmi müzakerelere başlamasıyla ilişkilidir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89