• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin -3 °C

HDP parkta grup toplantısı düzenledi

HDP parkta grup toplantısı düzenledi
HDP'nin Diyarbakır Ekin Ceren Parkı'nda yapmak istediği grup toplantısına milletvekilleri dışında kimsenin girmesine izin verilmedi.

HDP’nin Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’nda düzenlediği grup toplantısı geniş güvenlik önlemleri altına başladı. Polis parka sadece milletvekillerinin girişine izin verdi. Toplantının yapılacağı amfi tiyatro alanına girmek isteyen Diyarbakırlıların yanı sıra partililerin de girişine izin verilmedi.

Grup konuşmasını yapan parti sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, konuşmasına parka alınmayanları selamlayarak başladı. “Bu Kerbela sıcağında neden buradayız?” diyen Baydemir, “Çünkü bir halkın üzerine ölü toprağı örtülüyor, bu toprağı kaldırmak için buradayız” dedi. Belediyelere kayyım atanamayacağını söyleyen Baydemir, “Tutuklu milletvekilleri ile belediye başkanlar özgür olmadan biz de özgür olmayacağız” dedi. “Bütün baskılara rağmen Kürt halkı direnecek” diyen Baydemir, ‘Ey Raqîb’ marşından kısa bir bölümü de okudu.

6702-248.jpg

Osman Baydemir’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

YÜZDE 70 ALMIŞ PARTİ PARKA ALINMIYOR: Bu parktaki abluka Türkiye’nin içinde bulunduğunu gösteriyor. Yüzde 70 oy almış parti temsilcileri parka alınmıyor. HDP’den Kerbela’da yaratılmak isteniyor. Eğer siz Yezit olmakta kararlıysanız biz de Hz. Hüseyin olmakta kararlıyız. Eğer siz Franco, Hitler olmaya kararlıysanız Şeyh Sait, Seyit Rıza, Kadı Muhammed, Mazlum Doğan olmakta kararlıyız.

6703-022.jpg

OHAL KALKANA KHK İLE ATILANLAR DÖNENE KADAR DURMAYACAĞIZ: Türkiye’nin batı yakasına, 80 milyonun vicdanına sesleniyoruz. Eşbaşkanlarımız serbest kalıncaya kadar vicdan ve adalet nöbetimiz devam edecek. Bize şiddet uygulansa da şiddetle karşı vermeyeceğiz. Eşitlik, özgürlük, adalet demokrasi isteyen bir halktan niye korkuyorlar? Çünkü barış demek iktidarlarının sarsılması olacak. OHAL kalkıncaya kadar, KHK ile işinden olanlar işine dönünceye kadar durmayacağız. Cizre, Şırnak, Yüksekova, Nusaybin’deki katliamların failleri bulunup yargılanıncaya kadar durmayacağız. Sur’da devam eden yıkım durmadan durmayacağız.

BUGÜN EYLEMİ BAŞLATIYORUZ: 11 milletvekili buradayız, ama yalnız değiliz, milyonlar var birlikte olduğumuz. Öcalan’ın üzerindeki tecrit kalkıncaya kadar direnişimiz devam edecektir. Bizi gölgeden mahrum bırakanlar aslında bizi barıştan, demokrasiden, adaletten yoksun bırakıyor. Bunun için durmayacağız, faşizme karşı mücadele edeceğiz. Milletvekilleri bugün grup toplantısından sonra bir ay boyunca farklı şehirlerde yapılacak olan ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ eylemini başlatacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89