• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 4 °C

HDP: Demirtaş'ın kararına saygılıyız

HDP: Demirtaş'ın kararına saygılıyız
HDP Genel Merkezi'nce, Diyarbakır'da 4-5 Ocak tarihlerinde yapılan partinin Meclis grubunun toplantısıyla ilgili sonuç bildirisi yayımladı.

Diyarbakır'da, 2 gün kamp yapan HDP Meclis grubunca yayımlanan sonuç bildirisinde, partisinin kongresinde aday olmayacağını mektupla bildiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kararıyla ilgili "Aday olmama kararını üzüntü ama saygıyla karşılıyoruz" denildi. 

HDP Genel Merkezi'nce, Diyarbakır'da 4-5 Ocak tarihlerinde yapılan partinin Meclis grubunun toplantısıyla ilgili sonuç bildirisi yayımladı. Partinin eş genel başkanlarının ve 12 milletvekilinin eş zamanlı operasyonlarla tutuklandığı 4 Kasım 2016 tarihinden bugüne kadar yaşanan gelişmeler değerlendirildi.

Bildiride, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın, partinin kongresinde aday olmayacağını mektupla bildirmesine ilişkin şunlar kaydedildi: 

"TBMM Meclis Grubu olarak, Edirne Cezaevi'nde haksız ve hukuksuzca rehin tutulan Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın HDP 3. Olağan Kongresi'nde, 'Yeni siyasal mücadele dönemini daha güçlü karşılamak, demokratik siyasete demokrasi kültürünü kazandırmak, koltuk ve makam için değil halk adına siyaset yapma bilincini geliştirmek ve yeni arkadaşlarla, yeni bir heyecanla yola devam etmek için bu kongrede Eş Genel Başkanlığa aday olmama' kararını üzüntü ama saygıyla karşılıyoruz. Sevgili yoldaşımızın siyasi rehinelik koşullarında uzun ve ciddi bir muhasebeyle ulaştığı bu karara büyük bir değer biçiyoruz. Önümüzde açılan yeni mücadele döneminin gereklerini değerlendirerek aldığı kararın hakkının ancak HDP'nin kurumsallaşması, yenilenmesi ve yeniden örgütlenmesiyle verilebileceğini biliyoruz. Demirtaş'ın bu kararının partimizde herkesin, her kademede görev yapmakta önünün açık olduğu inancını beslemeye ve güçlendirmeye hizmet etmesi ve partimizde gençlere ve kadınlara katılım kanallarının açılması için çaba göstermekte, grubumuzu da bu amaçlar doğrultusunda yönlendirmekte kararlıyız. Selahattin Demirtaş, sadece bugüne kadar yaptıklarıyla değil, yapmaktan feragat ettikleriyle de Türkiye'nin demokratik siyasetine dünya çapında katkıda bulunarak, kendisiyle birlikte partimize de tarihsel bir değer kazandırmış; partimizin ve demokratik siyasetin önemli bir dönüm anında büyük bir risk alarak attığı bu adımla siyasi cesaretin de mükemmel bir örneğini vermiştir. Bizler de onun 'Büyük bir moral ve coşku ile seçime hazırlanır gibi, bayram telaşı içinde partimizi Büyük Kongre’ye götürme' davetini kabul ediyoruz. 11 Şubat’ta bütün HDP’liler Türkiye’nin her bir yanından Ankara’ya akacak, barış, özgürlük, kardeşlik ve faşizme karşı büyük bir direniş mesajı verecektir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89