ilkehaber.com
Ahmet Türk’ü çok ararsın Devlet Baba!
Ahmet Altan yazdı: Nevruz, Kemalizm ve din
Taraf'tan bir yazar daha ayrıldı!
Eski Bakan - Moderatör kavgası...
Taraf'tan rekor kar açıklaması
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
21 Şubat 2012 Salı 18:36

'Gizli görüşmeleri Öcalan deşifre etti'

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan döneminde PKK ile yapılan gizli görüşmelerin Öcalan tarafından deşifre edildiği iddia edildi.

Devlet ile PKK arasında bundan yaklaşık 15 yıl önce yapılan görüşmelerin Öcalan tarafından deşifre edildiği iddia edildi.

Kapatılan Refah Partisi'nin o dönemki milletvekillerinden Van Milletvekili Fethullah Erbaş, 90'lı yıllarda devlet ile PKK arasında görüşmeler yapıldığını ancak bu görüşmelerin Öcalan tarafından kamuoyuna açıklandığını söyledi.

Erbaş, Erbakan ile Öcalan arasında uzun süre mektuplaşmaların olduğunu, PKK sorunu konusunda bayağı yol alındığını ancak anlaşılmayan bir sebepten Öcalan'ın bir anda farklı davranışlar içine girdiğini söyledi.

Erbaş, Öcalan'ın görüşmeler kapsamında en son Erbakan'a gönderilmesi gereken mektubu Milliyet gazetesine gönderildiğini ve görüşmelerin bu şekilde kesildiğini beliritti.

Erbaş, Öcalan'ın tavır değişikliğine bir türlü anlam veremediklerini söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÖNE ÇIKANLAR
GAZETE BAŞLIKLARI
ANKET
12 Eylül darbesini yapanlar yargılanmalı mı?