• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 12 °C

Genelkurmay’dan ‘Eşme ruhu’ açıklaması

Genelkurmay’dan ‘Eşme ruhu’ açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı, Abdullah Öcalan’ın mektubunda kullandığı "Eşme ruhu" ifadesinin ardından ortaya atılan “TSK, PKK ile işbirliği yapıyor” iddialarını yalanladı.

Genelkurmay Başkanlığı, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Diyarbakır’daki Newroz kutlamalarında okunan mektubunda yer alan “Eşme ruhu” ifadesinin ardından ortaya atılan iddialar hakkında yazılı açıklama yaptı.

“TSK ile PYD/PKK’nın işbirliği yaptığı” yönündeki yayın ve haberlerin eleştirildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bazı basın yayın organlarında; hiçbir zaman muhatabımız olmayan ve olmayacak olan terörist başının “EŞME RUHU” açıklamasına atfen, Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun Suriye toprakları içinde yer değiştirmesi ile ilgili olarak “TSK ile PYD/PKK’nın işbirliği yaptığı” yolundaki yayın ve haberler tamamen gerçek dışı olup; 31 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasal düzenini değiştirmeyi hedefleyen bir terör örgütü ile silahlı mücadele eden ve bu uğurda binlerce şehit ve gazi vermiş olan şerefli, haysiyetli ve onurlu Millî Ordu Türk Silahlı Kuvvetlerine bu yakıştırmayı yapan kişileri ve yayın organlarını Yüce Türk Milleti önünde şiddetle kınıyoruz.”

Türbe Eşme’ye taşındı

Eşme, Süleyman Şah Türbesi'nin Şah Fırat operasyonu ile taşındığı bölgenin adı. Eşme bölgesinin kontrolü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin elinde.

Suriye'nin Halep şehrindeki Karakozak köyü sınırları içerisinde bulunan Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi'ndeki Saygı Karakolu'nda görevli 40 askeri personel ve buradaki tarihi emanetler 21 Şubat'ta askeri operasyonla Türkiye'ye getirilmişti.

Süleyman Şah Saygı Karakolu için eş zamanlı iki operasyon yapıldı. Önce Şanlıurfa Mürşitpınar'dan Türk birlikleri Suriye'ye girdi ve Karakozak köyüne doğru hareket etti. Bir başka tank birliği de Eşme civarından yine Suriye topraklarına girerek, Suriye topraklarının 200 metre kadar içinde Süleyman Şah'ın yeni mekânını düzenlemek için bir toprak parçasını kontrol altına almıştı.

Öcalan ne demişti?

Abdullah Öcalan’ın Diyarbakır’daki Newroz kutlamalarında okunan mektubunda Eşme ile ilgili bölüm ise şu şekilde:

“…Hem bölgemiz için hem de uluslararası dünya için büyük anlamı olan Kobani direnişini ve zaferini selamlıyorum. Bu temelde gelişen 'Eşme ruhunu' halklarımız arasında yeni tarihin sembolü olarak selamlıyorum. Yukarıda belirlemeye çalıştığım tüm bu saptamalar tek cümleyle tarihimizin ve güncelliğimizin toplum olarak yeniden revizyonu, restorasyonu ve yeniden inşası için değerli bir çağrıdır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89