• BIST 9524.59
  • Altın 2489.506
  • Dolar 32.5116
  • Euro 34.7321
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 9 °C

IŞİD, Türk rehineleri serbest bıraktı

IŞİD, Türk rehineleri serbest bıraktı
IŞİD tarafından rehin alınan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 48 kişi 101 gün sonra bu sabah serbest kaldı.

IŞİD’in alıkoyduğu 46 Musul Başkonsolosluğu personeli Türkiye’de. Urfa'da bir kamu binasına getirilen rehineler havaalanına doğru gidiyor. Azerbaycan programını yarıda kesen Başbakan Davutoğlu da Urfa'ya ulaştı. 

11 Haziran’da Irak Şam İslam Devleti’nin alıkoyduğu 46 Musul Başkonsolosluğu personeli Türkiye’ye getirildi. 46 personelin sağlık durumları iyi. Haberi, Başbakan Ahmet Davutoğlu Azerbaycan seyahati sırasında açıkladı.

Bakü'deki programını yarıda keserek Türkiye'ye döneceğini belirten Davutoğlu, "Şu anda rehinelerimiz sınırdan girdiler, Urfa'ya doğru hareket halindeler. Ben de buradan doğrudan Urfa'ya gideceğim, rehinelerimizle buluşacağım” diye konuştu.

52909

Davutoğlu, ilk temasların gece 12.30 sularında yoğunlaştığını söyledi; “Sabah 5 civarında vatandaşlarımızı aldık ve ülkemize getirdik. Bütün gece boyu yakından takip ettik gelişmeleri. Biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Bu mutlu olay hepimizi güzel bir sabaha hazırladı” dedi.

Başbakan Davutoğlu, konsolosluk görevlileriyle alıkonuldukları ilk andan itibaren teması kesmemeye özen gösterdiklerini söyledi. Başkonsolosla gece boyu telefonda temas halinde olduklarını belirtti.

Davutoğlu, rehinelerin nasıl kurtarıldığı sorusuna "İstihbaratın kendi yöntemleriyle" cevabını verdi.

52911

Ankara'ya birlikte gidecekler

Öncelikle Şanlıurfa'da bir kamu binasına götürülen rehineler, buradan Şanlıurfa GAP Havaalanı'na geçti. Başbakan Davutoğlu, burada serbest kalan rehinelerle görüşecek, daha sonra, özel uçağı TUR ile Ankara'ya birlikte geçecekler.

"Suriye üzerinden getirildiler"

Habertürk Televizyonu'na konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, rehin alınan 49 kişiden Iraklı olan 3'ünün daha önce serbest bırakıldığını söyledi. Çavuşoğlu, 46 rehinenin Suriye üzerinden Türkiye'ye getirildiğini açıkladı.

'Önceden planlanmış başarılı bir operasyon'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkonsolosluk personelinin başarılı bir operasyon sonucu kurtarıldığını söyledi.

Erdoğan açıklamasında, "Önceden planlanmış, tüm detayları hesap edilmiş, tam bir gizlilik içinde bugün gece boyu devam ederek, sabaha karşı başarıyla tamamlanan bu operasyondan dolayı, Sayın Başbakan ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Milli İstihbarat Teşkilatımız, alıkonulma hadisesinin başlamasından bugüne kadar meseleyi çok hassas şekilde sabırla, özveriyle takip etmiş; nihayetinde başarılı bir kurtarma operasyonu yapmıştır" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89