ilkehaber.com
Ahmet Türk’ü çok ararsın Devlet Baba!
Ahmet Altan yazdı: Nevruz, Kemalizm ve din
Taraf'tan bir yazar daha ayrıldı!
Eski Bakan - Moderatör kavgası...
Taraf'tan rekor kar açıklaması
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
03 Şubat 2012 Cuma 10:20

Esad ailesine yer aranıyor

ABD, Avrupa ve Arap ülkelerinin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve ailesine olası sürgün için bir adres aramaya başladığı belirtildi.

BM Güvenlik Konseyi’nde Arap Birliği’nin Suriye planına destek kararı çıkması için hararetli tartışmalar sürerken, bir diğer yandan ABD, Avrupa ve Arap ülkelerinin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve ailesine olası sürgün için bir adres aramaya başladığı belirtildi.

Esad’ın kısa vadede iktidarı devretmesinin çok olası olmadığı düşünülse de Şam’da iktidar değişimini destekleyen ülkelerin, Suriye liderine güvenli bir çıkış planı hazırlama niyetinde olduğu söyleniyor.

Al Arabiya’nın Batılı bir yetkiliye dayandırdığı habere göre görüşmeleri sürdüren ülkeler arasında başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere yalnızca üç Arap ülkesi Esad’ı ağırlayabileceğini belirtmiş.

Bir Beyaz Ev yetkilisi görüşmeleri doğrulayarak “Bazı ülkelerin Esad’a sürgün önerisinde bulunduğu duyumunu aldık” derken, bu girişime ABD ya da AB’nin öncülük etmediğini söyledi. Öte yandan Ürdün de, Arap Birliği bünyesinde Suriye’deki gözlemcilerini çekti. Daha önce de şiddetin sürmesi nedeniyle Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri gözlemcilerini çekmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÖNE ÇIKANLAR
GAZETE BAŞLIKLARI
ANKET
12 Eylül darbesini yapanlar yargılanmalı mı?