• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Erdoğan’dan KHK’leri eleştiren Gül’e tepki

Erdoğan’dan KHK’leri eleştiren Gül’e tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son KHK için “Hukuken muğlak” diyen Abdullah Gül’e cevaben “Bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyaretinin son gününde Çad’dan Tunus’a geçerken uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Sorular arasında ‘Cezasızlık’ getiren 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) değiştirip değiştirilmeyeceği ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu KHK hakkında yaptığı “hukuken muğlak” eleştirisi soruldu.

Toplumun pek çok kesiminden tepki toplayan KHK’de yer alan düzenleme için ‘Sadece 15 Temmuz’u kapsayan bir olaydır’ diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Bu konuyla ilgili olarak, ‘15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemler’ ibaresi geleceğe yönelik belirsiz bir genişlikte yorumlanırsa şeklinde bir tartışma yapanlar var. Bu düzenlemenin neyle ilgili olduğu aslında belli. Nitekim bundan önce de bu ifadenin yer aldığı dört ayrı KHK düzenlemesi yapıldı. Onların hiçbirine dair bugüne kadar kimse ses çıkarmadı. Şimdi bu son KHK’yı birileri köpürtmeye başladı.

‘Bu düzenlemenin kararlılıkla arkasındayız’

Abdullah Gül’ün KHK hakkındaki eleştirileri için ‘üzücü’ yorumunda bulunan Erdoğan, Gül’e ithafen şunları söyledi:

Geçmiş cumhurbaşkanımızın da burada kalkıp maalesef bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz? Hangi madde sizi bu muğlaklığa itebiliyor? Bu üzücü olmuştur. Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet’lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir. Ama şunu söyleyeyim: Gerek Adalet Bakanı’mız gerek Hükümet Sözcümüz bu konuyla ilgili gerekli cevapları vermiş durumdadırlar. Çıkarılmış olan yasal düzenleme son derece açıktır; biz bu düzenlemenin kararlılıkla ve aynen devamından yanayız.

‘Amacımız süreci hızlandırmak’

Erdoğan ilerde KHK’lerin yanlış yorumlanması durumunda gereken müdahalenin yapılabileceğini belirterek ekledi:

Bu KHK’lar biliyorsunuz zaten parlamentoya da gidecek. Biz KHK’lar ile sadece süreci hızlandırıyoruz. Yaptığımız iş budur. Mesela, taşeronu da KHK’ya koymamış olsak, konu önümüzdeki yıla kalacaktı. Yani onu KHK’ya koymamızın nedeni de süreci hızlandırma amaçlıdır. Ama o da elbette Meclis’e gelecek, orada tartışılacaktır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89