- ANA SAYFA
- Günün Haberleri
- Ana Sayfam Yap
- Sitene Ekle
- Arşiv
- Linkler
- İletişim
- Künye
- Reklam
- 21 Mayıs 2012 Pazartesi


Erdoğan'dan İran'a başsağlığı
İran News(TAHRAN) - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptıkları telefon görüşmesinde, terörizme karşı mücadelede bölgesel iş birliğinin gerekliliğini vurguladı.
İran Cumhurbaşkanı, telefon görüşmesinde, yabancı güçlerin varlığının bölgedeki güvensizliğin ve terörist faaliyetlerinin temel nedeni olduğunu belirterek, terörizme karşı mücadelenin, yalnızca bölgesel devletlerin varlığı ve ortak iş birliği sayesinde meyvelerini verebileceğinin altını çizdi.
Türkiye Başbakanı da İran'ın güneydoğusundaki Sistan ve Belucistan Eyaletlerinde, İslami Devrim Muhafızları komutanları ve Şii ve Sünni aşiret liderlerinden bazılarının şehit düşmesi nedeniyle taziyelerini bildirerek, bu olayı üzücü, çirkin ve kabul edilemez olarak nitelendirdi. Erdoğan, "Türkiye, bölgede teröristlere karşı mücadele için iş birliği yapmaya hazırdır." dedi.













































