• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Erdoğan: Vurduk mu oturturuz!

Erdoğan: Vurduk mu oturturuz!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa’daki ziyaretlerinin ardından dönüş yolunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Uçakta Erdoğan’la birlikte seyahat eden gazetecilere gündeme ilişkin mesajlar veren Erdoğan’ın sert üslubu dikkat çekti.

‘TUTUKLU SÖZDE GAZETECİLER’

Macron’la düzenlenen ortak basın toplantısı sırasında gündeme gelen tutuklu gazetecilere ilişkin konuşan Erdoğan, “Macron’a Türkiye’de tutuklu bulunan sözde gazetecilerle ilgili olarak bilgi verdim. Bunların bir bölümünün adi suçlardan, büyük bölümünün de terörden ve terörle iltisaktan dolayı içeride olduklarını anlattım. Batı’da yaşananlar ortada. Örneğin Can Dündar denilen sözde gazeteci, Türkiye’de 5 yıl 10 ay mahkûm olmasına rağmen Almanya’da rahatça dolaşıyor. Halbuki kendisi, Türkiye’de adli kontrolle serbest bırakılmaktan istifade ederek kaçmış biridir. Bu adamın FETÖ ile müşterek ne tür şeyler yaptığı biliniyor. Paris’teki basın toplantısında biliyorsunuz bir gazeteci de kalktı bana, malum Gezi olaylarının kahramanı Osman Kavala’yı sordu. Demek ki Fransa’da Kavala’nın avukatları varmış! Gezi olaylarının arkasındaki bütün o işlerin kahramanıdır; Türkiye’nin Soros’udur bu adam. O işlerin perde arkasındaki isimdir o. Bu tür insanların hangi çevrelerde nasıl sahiplenildiğini görmek de manidar” dedi.

VURDUK MU OTURTURUZ

Bölgede yaşanan çatışmalar ve İran’da rejime karşı yükselen eylemlere de değinen Erdoğan, böyle bir durumun Türkiye’ye sıçrama ihtimaline ilişkin soru üzerine de “Ben Türkiye’yi asla zayıf olarak görmüyorum. Biz vurduk mu oturturuz. Ne PKK bir şey yapabilir, ne YPG. Hadi güçleri yetiyorsa, terör koridoru meselesinde yürüsünler. Nasıl biz şu anda 2 bin kilometrekare arazi üzerinde huzur sükun getirdiysek, o terör koridoru olarak düşündükleri yeri de onlara mezar ederiz” dedi.

SURİYE KONUSUNDA DÜŞÜNCELERİMİZ ÖRTÜŞÜYOR

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmesine ilişkin bilgi veren Erdoğan, “İsrail-Filistin, bunun üzerinde ısrarla durduk. Suriye’deki gelişmeleri kendisiyle ele aldık. Bu konuda düşüncelerimiz örtüşüyor. Bunlarla birlikte Soçi ve Astana süreçlerine bakışında farklılıklar vardı” dedi.

AB TEMENNİM 2018 YUMUŞAMA YILI OLSUN

2017’de gerilimin hakim olduğu AB-Türkiye ilişkilerine de değinen Tayyip Erdoğan, “Yaşadık ama aldığınız tekme tokat yanınıza kâr kalıyor. Gönül bunlar olmasın istiyordu ama ne yazık ki bunlar oldu. Özellikle Almanya ile farklı bir süreç yaşandı. Ama mesela Fransa, bu tuzağa düşmedi. Buna karşılık İskandinav ülkelerinden bazıları bu tuzağa düştü. Temenni ederiz ki bu süreci geride bırakalım. Biz ilişkilerin süratle toparlanmasından yanayız. Çünkü siyasette düşmanlığı kalıcı kılmak ülke halklarına hiçbir zaman kazandırmaz, herhangi bir fayda da getirmez” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89