• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 9 °C

Erdoğan ve Gül görüşmesinin perde arkası

Erdoğan ve Gül görüşmesinin perde arkası
Cumhurbaşkanlığı ve iktidar çevresi son 48 saat içinde dikkat çeken bir trafiğe sahne oldu. Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve selefi Abdullah Gül bir araya geldi.

Sonra da Gül, son dönemdeki açıklamaları ile dikkat çeken Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin, Nihat Ergün ve Suat Kılıç ile görüştü.

Önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Erdoğan'ın resmi konutunda 3 saatlik görüşme, ardından Bülent Arınç'ın evinde akşam yemeği...

Ankara'da eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarının ardından yükselen tansiyonda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaptığı görüşmeler dikkat çekti.

Abdullah Gül'e yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve Gül önce İstanbul'da bir davette, ardından düğünde bir araya geldiler.

Sonrasında iki telefon görüşmesi yaptılar ve yüz yüze görüşme kararı verdiler ve Erdoğan, Ankara'da tedavi görmekte olan anne-babasını ziyaret için başkentte bulunan Gül'ü resmi konutu'na davet etti.

Yakın çevresi son tartışmalardan çok rahatsız olduğunu belirttikleri Gül'ün, "Hepimiz aynı gemideyiz. Aynı davanın insanlarıyız" görüşünü bu yemekte paylaştığını ifade etti; görüşmenin çok olumlu bir havada geçtiğini belirttiler.

Edinilen bilgilere göre 1 Mart tezkeresi konusu ise Erdoğan-Gül görüşmesinde gündeme gelmedi.

Bu yemekten bir gün sonra Abdullah Gül bu kez Bülent Arınç'ın evinde Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Hüseyin Çelik ve Suat Kılıç ile bir araya geldi.

Gül'e yakın kaynaklar, "Abdullah Bey dün ne konuştuysa bugün de aynısını konuştu. Sadece saygı duyulan bir insan sıfatıyla" vurgusunu yaptılar.

Buna göre Gül yemekte, "Biz hepimiz aynı gemideyiz, bu gemi su alırsa hepimiz zarar görürüz. Terör ve dış politikadaki konular ciddi sorunlar ve gelişmeler varken, enerjimizi başka şeylere harcamak yanlış olur. Partide dün görev yapanların da bugün görev yapanların da itibar ve şerefi önemlidir. Trollerin yaptıkları ne kadar yanlışsa basın üzerinden konuşmak da o kadar yanlıştır" görüşlerini paylaştı.

Diğer yandan görüşmeden sonra konuşan Bülent Arınç da, "Dostane bir ziyaretti. Ben kendim davet ettim. Ülkenin tüm meselelelerini konuştuk. Biz hep beraber AK Partiliyiz" dedi.

Ayrıca ulaşılan kaynaklar, Arınç'ın açıklamalarıyla başlayan tartışmadan sonra "Yeni bir siyaset hareket gündeme gelebilir" iddialarını kesin bir dille reddetti. Parti içi muhalefet olgusunun da ak parti geleneğinde bulunmadığına dikkat çektiler. (CNN Türk)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89