• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

Erdoğan: Kürtlerin partisi falan yok!

Erdoğan: Kürtlerin partisi falan yok!
Partisinin İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu ülkede 81 milyon bizim kardeşimizdir. Şu parti Kürtlerin partisi falan yok. Herkesin temsilcisi bu ülkede AK Parti'dir evelallah" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimiyle ilgili, "Sadece Cumhurbaşkanlığını değil, parlamentoyu da bizim almamız lazım. Özellikle ana muhalefet partisi ve terör destekli partiye gereken dersi verelim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

*İstanbul'da iddia ve güç sahibi değilseniz Türkiye'nin kalanında belli bir düzeyin üzerine çıkmanız imkansız hale geliyor. Önümüzde seçimler var. İstanbul 24 Haziran'ın da belirleyicisi olacak. İstanbul ne derse Türkiye onu der. 2017 halkoylamasında yüzde 48.6 düzeyinde evet oranına ulaşmıştık. O zaman açık söyleyeyim üzüntülüydüm. Şimdi yeni bir yoldayız. İyi bir çalışmayla buradaki oyun üzerine 1-1.5 milyon koyabileceğimize ben inanıyorum. İstanbul sadece İstanbul değildir, İstanbul Türkiye'dir.

*Kadınlarımızı siyasette daha katılımcı daha yüksek oranda temsil edilir şekilde parlamentoda görmek istiyoruz. Kadınlarımızı 24 Haziran ve mahalli seçimlerde AK Parti saflarında daha aktif şekilde yer almaya davet ediyorum.

'Parlamentonun ekseriyetini  de almamız gerekiyor'

*Sadece başkanlığı almayacağız, parlamentonun ekseriyetini de bizim almamız gerekiyor. Cumhur İttifakı parlamentoda önemli, bunu başarmamız lazım. Birilerine özellikle de anamuhalefete ve terör destekli olan malum partiye gerekli dersi inşallah 24 Haziran'da verelim.

*Kentsel dönüşüm diyoruz karşımıza anamuhalefet çıkıyor. Rahatsız, rahatsız. Bu ülkede bunların dikili bir ağacı yok. Taş taş üstüne koymadılar. Biz istiyoruz ki bir şeyler ortaya konsun. Biz ağaç dikiyoruz, adam kalkıyor yürüyüş yapıyor Gezi'de. Biz ağaç söker miyiz? Biz milyarlarca fidan ağaç diktik. Ey Bay Kemal, senin dikili ağacın var mı? Kaç tane var onu söyle?

*1915 Çanakkale Köprüsü'nün de inşasına başladık. Gelibolu ayaklarının temeli atıldı. Lapseki tarafının da temelini attık. İnşallah biz bunu 4 yılda bitireceğiz. Çanakkale'de de Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlıyoruz.

'Şu parti Kürtlerin partisi falan yok'

"Manifestomuz hazır, inşallah İstanbul İl Kongremizde açıklayacağız" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sonra seçim beyannamemizi açıklayacağız. Kadın kollarımız çalmadık kapı bırakmayacak. AK kadınlar her evin kapısını çalar, oraya broşürünü bırakır. Belki de bir kahve bırakır. Bu ülkede 81 milyon bizim kardeşimizdir. Şu parti Kürtlerin partisi falan yok. Herkesin temsilcisi bu ülkede AK Parti'dir evelallah.

"Çok bölmeye çalıştılar. Çukurlar, hendekler açtılar. Onlarla kol kola gezenler oldu. Adalet yürüyüşü dedikleri yürüşte onlarla kol kola oldular. 24 Haziran sandıkta demokratik tokadın vurulduğu gün olacak."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89