• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 11 °C

Erdoğan: 'Hava sahamızı ihlal eden uçağa müdahale edildi'

Erdoğan: 'Hava sahamızı ihlal eden uçağa müdahale edildi'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk hava sahasını ihlal eden uçakla ilgili yaptığı açıklamada, "Hava sahamızı ihlal eden uçağa müdahale edildi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda öğretmenlere resepsiyon verdi. Resepsiyonda konuşan Erdoğan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, Bayırbucak Türkmenlerinin sadece topraklarını savunmanın gayreti içinde olduğunu, ailelerini kamplara gönderenlerin orada direnişe devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

Bayırbucak Türkmenleri ülkemizde olan yakın akrabalık ilişkileri sebebiyle tıpkı Halep'teki, Humus'taki, Şam'daki, Golan'daki Türkmenler gibi bizim için ayrı bir öneme sahiptir. Esed rejimi ve onu destekleyen ülkelerin Bayırbucak Türkmenlerini hedef alan saldırılarının gerisindeki amacını gayet iyi biliyoruz. DAİŞ'in hemen hiçbir varlığının olmadığı bu bölgedeki saldırılar doğrudan Esed rejimini ayakta tutma amacına yöneliktir. Türkiye, Cerablus'tan başlayıp Akdeniz'e kadar uzanan hattı tüm terör örgütlerinden arındırmak kararındadır. Türkiye olarak bu bölgede yaşayan kardeşlerimize eskiden beri her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz. 

Biz buna şahit olmak istemeyiz ama böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ne yazık ki ıstırabını yaşıyoruz. Bu hadise tamamen Türkiye'nin önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir. Uyarıya rağmen ihlali sürdürmüştür. Hava sahamızı ihlal eden uçağa müdahale edildi.

Türkiye'nin komşularıyla başka herhangi bir ülkeye karşı düşmanlığı asla söz konusu değildir. Suriye'de bugüne kadar çok daha vahim olaylar yaşanmamasının sebebi Türkiye'nin soğuk kanlı tutumudur. 

"DAİŞ'İ VURUYORUZ DİYEREK TÜRKMENLER VURULUYOR"

Bu son hadisenin önüne geçmek için de elimizden gelen gayreti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'nin kendi sınırlarını koruma hakkına da herkes saygı göstermelidir. 

Türkiye, Suriye'de zalim rejime karşı kendi kurtuluş savaşlarını veren muhalif grupları samimiyetle destekliyor. Bakın burada yalnız bir şeyin altını çizmem lazım; Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölge DAİŞ terör örgütünün olduğu bölge değildir. Kimse kimseyi kandırmasın. Orada sadece Bayırbucak Türkmenleri vardır, soydaşlarımız vardır, akrabalarımız vardır ve DAİŞ terör örgütünü vuruyoruz diyerek orada Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır.

Esed rejimi ve onun desteklediği ülkelerin Bayurbucak Türkmenler'e olan saldırılarının amacını iyi biliyoruz. Amaç Esed rejimini ayakta tutabilmektir.  

"MİT TIR'LARI YARDIM GÖTÜRÜYORDU"

17-25 Aralık darbe girişiminden hemen sonra yaşanan o meşhur MİT tırları ihanetini biliyorsunuz değil mi? Hala utanmadan, sıkılmadan bunları gazetelerine başlık yapanlar var. İşte o tırlar bu bizim Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren tırlardı. Bazıları diyor ki 'Başbakan Erdoğan diyordu ki onların içinde silah yok'. Varsa ne olacak, yoksa ne olacak? Ne diyoruz biz, 'oraya insani yardım götürüyoruz'. Kim onlar? Mağdur, mazlum bizim Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz, biz bunu yaptık.

"HER TÜRLÜ İMKANI SEFERBER EDİYORUZ" 

Türkiye, hükümet ve şahsı aleyhine algı oluşturabilmek adına Bayırbucak Türkmenlerine yapılan yardımları sabote edenleri millet, asla affetmeyek. Bugün de bölgede gerçekten çok zor şartlar altında mücadele veren kardeşlerimize destek olabilmek için hem ülkemiz tarafında hem de sınırın diğer tarafından her türlü imkanı seferber ediyoruz. Bizim, Suriye halkının güvenli bir geleceğe kavuşmasından başka bir derdimiz yoktur. Türkmen kardeşlerime mücadelelerinde başarılar diliyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89