• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

Erdoğan: Hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz yok

Erdoğan: Hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz yok
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 31. Toplantısı’nın açılışında konuştu.

Suriye sınırında düşürülen Rusya uçağıyla ilgili, hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Orada DAİŞ’e karşı bulunduklarını iddia ediliyor. Bu bölgede bir kere DAİŞ terör örgütü yok, kimse kimseyi aldatmasın” dedi.

 Erdoğan’ın konuşmasında satırbaşları şöyle:

‘Milliyeti belirsiz iki uçak’

“Dün hava sahamızı ihlal eden milliyeti belirsiz iki uçak Yayladağı’da sınırlarımızı 5 dakika içinde 10 kez ihlal edilmiştir. İkaz üzerine uçaklardan biri Suriye’ye dönmüş diğeri ise ihlale devam etmiştir.

“Bunun üzerine F-16’larımız ateş açarak uçağı düşürmüştür. Daha sonradan Rus yapımı uçağın Rusya Federasyonu’na ait olduğu yapılan açıklamalarla anlaşılmıştır. Uçağın bazı parçaları sınırlarımız içerisine düşmüş ve bu nedenle iki vatandaşımız yaralanmıştır.

‘Gerekli uyarıları yaptık’

“NATO bünyesinde gerekli bilgilendirmeleri hemen yaptık. Orada DAİŞ’e karşı bulunduklarını iddia ediliyor. Bu bölgede bir kere DAİŞ terör örgütü yok, kimse kimseyi aldatmasın. Kimse bizden sınır güvenliğimizin ihlal edilmesine tepkisiz kalmamızı beklemesin.

“Uzun süre böyle bir hadisenin yaşanmaması için çaba harcadık. Gerekli uyarıları yaptık. Bugüne kadar böyle bir olayın vuku bulmamasının nedeni Türkiye’nin sabretmesidir. Türkiye her zaman diplomasinin yanında yer alacaktır. Kimse kimseyi aldatmasın, devlet terörü estiren bir kişinin yanında olmak zulümdür.

‘Hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz yok’

“Biz sınırın her iki yanında da insani faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Türkiye gerilimin tarafında değil, barışın ve diplomasinin tarafındadır. Bu hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle bulunmamaktadır. Sadece kendi güvenliğimizi ve kardeşlerimizin hukukunu savunuyoruz.

“Bir haftadır, Lazkiye kuzeyinde Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölgede sınırlarımıza doğru göç başlamıştır. Biz, bu bombalardan kaçan, oradaki soydaşlarımızı, oralardaki akrabalarımızı, bir taraftan Hatay ve o bölgedeki kamplara almaya başladık.

“Bir diğer taraftan Suriye tarafındaki kamplarda barındırmaya ve Kızılayımızla onlara her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Bir diğer tarafta da tabi aileler, bakıyorsunuz eşleri, beyleri hepsi, bu topraklarının korunması mücadelesini sürdürüyor.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89