• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Erdoğan: Dünya niye Kobanê için ayağa kalkıyor?

Erdoğan: Dünya niye Kobanê için ayağa kalkıyor?
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Saray'ında düzenlenen "Muhtarlar Toplantısı"nda, muhtarlara seslendi.

Muhtarlarla Ak Saray'da bir araya gelen ve daha önce Kobanê'ye yönelik, "Orası stratejik bir yer değil", "Düştü düşecek", "Oranın asıl ismi Ayn El Arap'tır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobanê'nin özgürleşmesine ilişkin, "Kobani söz konusu olduğunda dünya ayağa kalkıyor küçük bir yerleşim yeri için dünya ayağa kalkıyor. Oradan ayrılanlar bize geliyor. Orada kimse yok burayı bombalıyorlar. Bugün bakıyoruz çifte telli oynuyorlar" sözleriyle rahatsızlığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Saray'ında düzenlenen "Muhtarlar Toplantısı"nda, muhtarlara seslendi. Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen 406 muhtara hitap eden Erdoğan, yine tutuklandığı dönemi hatırlattı.

Türkiye'ye dönüş yolunda "Kuzey Suriye'de bir oluşumu kabul etmeyecekleri" yönde sözler sarf eden Erdoğan, toplantıda, "tek bayrak, tek dil, tek devlet" kriterlerini sıraladı. Kobanê'ye yönelik rahatsızlığını bir kez daha yenileyen Erdoğan, Somali örneğini vererek, "Orada emniyet sağlamak için hiçbir ülkenin kılı bile kımıldamıyor. Kobani söz konusu olduğunda dünya ayağa kalkıyor küçük bir yerleşim yeri için dünya ayağa kalkıyor. Oradan ayrılanlar bize geliyor. Orada kimse yok burayı bombalıyorlar. Bugün bakıyoruz çifte telli oynuyorlar. DEAŞ oradan çıkmış. O bombalanan yerleri yeniden kim onaracak. Oradan ayrılan 200 bin insan geri dönebilecek mi dönerse nereye yerleşecek. Kendilerine Halep diyoruz kimse duymuyor" şeklinde konuştu.

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Erdoğan, "2002'den itibaren terör meselesini çözmek için yoğun mücadele veriyoruz. 2 hassasiyetimiz var. Yıllardır ihmal edilen ret, inkar asimilasyon politikaların maruz kalan illerimizi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Terör meselesini çözerken Türkiye'nin diğer bölgelerini incitecek meselelerden kaçınıyoruz" diye konuştu. "Çözüm sürece bir al ver süreci değildir. Taviz vermek asla değildir" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şehitlerimizin hatırasını incitecek gazilerimiz hatırasını incitecek hiçbir adıma fırsat tanımayız. Çok zor süreçlerden geçtik. Geldiğimiz noktada milletimizin umudu arttı. Kolay bir süreçte değiliz. Bu süreci bozmak isteyen çok sayıda merkez var. Bütün dert güçlenen Türkiye'yi nasıl zayıflatırız. Biz de inadına yeni Türkiye güçlü Türkiye diyoruz. Kimi aman içerden kimi zaman dışardan kimi zaman ortak hareket ederek süreci sabote etmek isteyenler var ve olacak. Terör Türkiye'nin kalkınmasının huzur içinde olmasının önünde en büyük manidir. Biz bunu kaldırmaya çalıştıkça birileri de bizi engellemeye çalışıyor. Gezi altında oynanan oyun büyük Türkiye'yi sabote etmekten başka bir şey değildir. Kimlerin altında olduğunu gördünüz."

  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89