• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Erdoğan: Almanya konuşmama izin vermeyerek intihar ediyor

Erdoğan: Almanya konuşmama izin vermeyerek intihar ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan Alman Dergisi Die Zeit'e verdiği röportajda 'Almanya konuşmama izin vermeyerek intihar ediyor' dedi.

Alman yayın organı Die Zeit’e röportaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Almanya konuşmama izin vermeyerek intihar ediyor” dedi. Erdoğan, Hamburg’da gerçekleştirilecek G-20 zirvesi öncesinde Die Zeit’e konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Almanya ile Türkiye’nin birbirine ihtiyacı olan iki ülke olduklarını vurgulayarak, “FETÖ destekçilerini iade etmediği sürece Almanya’yı teröristleri koruyan ülke olarak göreceğiz” dedi.

SCHRÖDER ZAMANI BAŞKAYDI

Die Zeit’in internet sayfasında yer alan ön habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkinin Almanya’nın Sosyal Demokrat Partili eski Başbakanı Gerhard Schröder dönemine dönmesini arzuladığını söyledi. Angela Merkel ile bir sorununun olmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “çok başkaydı” dediği Schröder dönemindeki ilişkiler düzeyine dönmeyi umduğunu da belirtti.

ALMANYA’YI TERÖRE DESTEK VEREN ÜLKE OLARAK GÖRÜRÜZ

Türkiye ile Almanya’nın NATO ortaklığı, ticari ilişkiler ve Almanya’da yaşayan 3 milyon dolayındaki Türk nedeniyle birbirlerine ihtiyaç duyduklarının altını çizen Erdoğan, Merkel’in Fetöcülerin iadesi konusundaki tavrı nedeniyle eleştirdi.

'FETÖ' şüphelilerini Merkel’den istediğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Onları Merkel’den istedim, niçin bize iade edilmezler?” diye konuştu. Erdoğan, Almanya bu kişileri iade etmediği sürece, Türkiye’nin Almanya’yı teröre destek veren bir ülke olarak göreceğini söyledi.

BÜTÜN DÜNYADA BÖYLE DEĞERLENDİRİLİR

Almanya’nın teröre destek verdiği gerekçesiyle tutuklanan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel konusunda ısrarcı olmasını anlamadığını da kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel’in terör zanlısı birisini kurtarmayı gündemine almasını garip karşıladığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin teröristle görüşmesi onun teröre destek verdiği anlamına mı gelir? şeklindeki bir soruya, “Teröristlerin propaganda yapmasına yardımcı oluyorlar. Bu bütün dünyada savcılar tarafından böyle değerlendirilir” karşılığını verdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, 7-8 Temmuz'da Hamburg'da yapılacak G20 zirvesi için ülkelerine gelecek Erdoğan'ın Almanya'da kamuya açık alanlarda miting yapmak için başvuruda bulunduğunu ancak bunu uygun bulmadıklarını söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın ise bu olumsuz cevaba tepki göstererek Avrupa'yı çifte standart uygulamakla suçlamıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89