• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 9 °C

Erdoğan: 'Akdeniz'e uzanan koridora izin veremeyiz'

Erdoğan: 'Akdeniz'e uzanan koridora izin veremeyiz'
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'da düzenlenen AKP 26'ncı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış konuşmasını yaptı.

Erdoğan, “Afrin'den Akdeniz'e uzanan terör koridoruna izin veremeyiz. Yeniden bir Kobani yaşanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

İdlib için gerekli adımların atılacağını söyleyen Erdoğan, “ÖSO desteği ile beraber bizim de desteğimizle İdlib'teki gayret devam ediyor” ifadesini kullandı.

Suriye’deki gelişmeler nedeniyle Türkiye’nin sınır illerinin tehlike altında olduğunu söyleyen Erdoğan, “Biz Suriye'ye gitmediğimizde Suriye bize geliyor” dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Suriye ve Irak'taki gelişmelerin Türkiye'den bağımsız olmadığı cümle alemin malumudur.
 

Çok derin akrabalık ilişkilerimizin bulunduğu bu coğrafyalardaki gelişmelerin hiçbiri bugünümüzden ve geleceğimizden ayrı düşünülemez. Biliyoruz ki Suriye'de kaos olursa biz burada nasıl huzur içinde yaşayacağız. Biz Suriye'ye gitmediğimizde Suriye bize geliyor. 911 kilometre bir sınır var. Burada çok ciddi bir devlet yapılanması ön çalışmaları var. En batısından en doğusuna. Bugün buna sessiz kalırsak ki geciktik, o zaman bu yapılanma tahakkuk edecektir. Cerablus'ta müdahaleyi yaptık, ki Obama döneminde maalesef hep oyalama, adım atılamadı. Artık bu dönemde daha bekleyemeyiz dedik. Cerablus'a girdik. Er Rai'ye girdik, Dabık durmadık El Bab. Birileri tutuştu. Biz buralarda DEAŞ ile mücadele ettik.  Buraya 100 bin civarında Arap kardeşlerimiz kendi topraklarına yerleştiler.
 

Her an bizim sınırdaki illerimiz tehdit altındadır. Hatay'dan al, Gaziantep, Mardin bütün buralarda bir tehdit var. Bugün 3,5,10 havan topu geliyorsa yarın başka bombalar buraya inmeye başlar.
 

Şimdi olay çok daha farklı. Halep'ten kimler kaçmak zorunda kaldı. Kardeşlerimiz. Halep, bizim kardeşlerimiz. Bugün Gaziantep'e bak, Halep'ten ayıramazsın. Halep'teki o insanlar o bombaların altından mecburen İdlib'e kaçmak zorunda kaldılar. Bugün milyonlarca insan İdlib'de ama her an yine tehdit altındalar. Bize düşen bir görev de İdlib'di. Astana'da bunun çalışmalarını yaptık. İran, Rusya. Alınan kararları uygulamaya koyduk.”

 "En doğudan Akdeniz'e oluşturulmak istenen bir terör koridorunu biz bozmak mecburiyetindeyiz, buna izin veremeyiz. Eğer biz buna müsaade edersek yeni bir Kobani yaşarız, kusura bakmasınlar. Biz yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz ve bunu yaşatmayacağız." 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89