• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 4 °C

Erdoğan: ‘Afrin merkeze her an girebiliriz’

Erdoğan: ‘Afrin merkeze her an girebiliriz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam'ın güncellenmesi" sözüne açıklık getirdi. Erdoğan, "Biz dinde reform aramıyoruz, haddimize mi?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Siyaset Merkezi’nin açılışında konuştu.

Erdoğan, dünkü konuşmasındaki “İslam’ın güncellenmesi” ifadesine açıklık getirdi. Erdoğan, Değişimi inkar etmek kendi kendini kandırmak demektir. Elbette asla değişmeyen ve değişmeyecek olan kurallar da vardır. Mesela İslam’ın son din olduğu bir hakikattır. Bununla kimse oynayamaz” dedi.

‘UYGULAMADAKİ KARŞILIKLARI ZAMANA GÖRE DEĞİŞECEKTİR’

Kuran-ı Kerim’deki hükümlerin değişmediğini ve değişmeyeceğini belirten Erdoğan, uygulamaların zamana göre değişebileceğini dile getirdi. Erdoğan, şunları söyledi:

“Allah’ın yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de açıkça ifade ettiği hükümler asla değişmemiştir, değişmeyecektir. Dinimiz İslam ve kitabımız Kur’an-ı Kerim, kıyamete kadar caridir. Bu da bundan sonra da kıyamete kadar gelecek olan tüm toplumlar, yaşanacak tüm hadiseler, ortaya kadar tüm yeni durumlar karşısında söyleyecek sözü olduğu anlamına gelir. Bunların uygulamadaki karşılıkları elbette zamana, şartlara göre değişecektir. Mecelle kaidesidir, yani; ‘Ezmanın tagayyürü ile ahkamın tagayyürü inkar olunamaz.’ Biz içtihatları değiştirmezsek, uygulamaya ilişkin kuralları uygun şekilde yenilemezsek sadece kendi kendimizi kandırmış oluruz. Müslümanlar sürekli kendilerini geliştirmek durumunda.”

‘KİMSENİN DİNİMİZİ KARİKATÜRİZE ETME HAKKI YOK’

Kendilerini din adamı olarak tanıtan kişilerin kadınlarla ilgili açıklamalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece ilmi bir zeminde tartışma konusu olacak bir meselenin herkesin gözü önünde tartışılmasını yöntem olarak doğru bulmuyoruz. İnsanlar kime kulak vereceğini şaşırıyor. Başbakan yardımcımız da burada, Din İşleri Yüksek Kurulumuzun meydanı boş bırakmaması lazım. Meydanı boş bırakırlarsa böyle kişiler ortaya çıkar. Hocalarımızın ya sesleri çıkmıyor ya sesleri duyulmuyor ya da korkuyorlar. Gerçek neyse çıkıp söyleyecek. Hiç kimsenin dinimizi böyle karikatürize etmeye hakkı yoktur” dedi.

‘REFORM ARAMIYORUZ’

“Biz dinde reform aramıyoruz, haddimize mi?” diyen Erdoğan, “Ama çıkıp da kadınlarla ilgili, yaşlılarla ilgili konuşmaların İslam’a getirdiği lekeyi görmezden gelemez. Türkiye’de din eğitim ve öğretiminin sağlıklı bir temel üzerinde yaygınlaştırılmasına ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Kendisiyle ilgili sosyal medyada konuşmalar olduğunu belirten Erdoğan, “Siz bu fakiri korkutamayacaksınız. Hak neyse onu söylemeye devam edeceğim. İslam’ın hükümlerini sağa sola evirip çevirme hakkınız yok. Bu tür gözlüklerle bakarak, dinimize fatura kesmeye de hakkınız yok” dedi.

‘ADAM GELİYOR, SAKALI VAR AMA MASUMLARI ÖLDÜRÜYOR’

“Kitabımızdan aldığımız heyecanla, aşkla görüyorsunuz Afrin’e yürüyoruz” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Cerablus’a, El Bab’a öyle yürüdük. Sosyal medyadan konuşanların dediğini gibi hareket etmiş olsaydık, biz de yan gelip yatacaktık. Sınırlarımızda bizi taciz edenlere karşı duramazdık. Muteber sakalla, bunlar gibi olan sakalla, bunlar gibi olanları karıştırmayın. Adam geliyor, sakalı var. Giydikleri ortada, tamam da günahsız olanları nasıl öldürür böyle bir yetki var mı?”

‘AFRİN MERKEZE HER AN GİREBİLİRİZ’

Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hedef Afrin. İyi bir noktaya geldik. Etkisiz hale getirilenlerin sayısı 3 bin 171 oldu. Afrin merkez kuşatılmış vaziyette. Her an merkeze girmekle karşı karşıyayız. PYD maaşı Amerika’dan alıyor. Bunları söylediğim zaman beyefendi rahatsız oluyor. Siz bütçeye koydunuz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89