• BIST 9524.59
  • Altın 2501.311
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.6697
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Erdoğan: ABD’nin YPG’ye verdiği desteği kınıyorum

Erdoğan: ABD’nin YPG’ye verdiği desteği kınıyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreni için geldiği Diyarbakır'da, "Bunlar ateist, zerdüşt, bunlardan bir şey olmaz. Bunlar bizim değerlerimizle hareket etmiyorlar. Er veya geç benim Diyarbakırlı kardeşim de bunların ne olduğunu anlayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile bakanların bulunduğu kalabalık bir heyetle toplu açılış törenlerine katılmak üzere Diyarbakır'a geldi. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı kentte 8 bin 500 polis görevlendirildi.
Törende konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"BUNLAR ATEİST, BUNLAR ZERDÜŞT..."

"Bunlar ateist, zerdüşt, bunlardan bir şey olmaz. Bunlar bizim değerlerimizle hareket etmiyorlar. Er veya geç benim Diyarbakırlı kardeşim de bunların ne olduğunu anlayacak. Er veya geç bunlara gereken dersi sandıkta vereceğiz. Biz sandıkla hareket ediyoruz bunlar ise Kandil’le hareket ediyorlar. Biz gücümüzü halktan ve haktan alıyoruz. Şurada 20 km ötemizde Dürümlü mezramız var dimi. 12 Mayıs’ta bölücü terör örgütü mensupları 15 ton bomba yüklü kamyonu patlatarak 16 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açtılar mı? PKK’nın desteklemiş olduğu bir parti şu anda Parlamento’da mı? Onlar PKK adına parlamentoda. Benim milletim ne diyor. Bunlar bizim verdiğimiz vergilerle oradan maaş almamalı diyor. Dokunulmazlık olayı parlamentoya geldi. 376 oyla geçti. Tutuştular. Yurtdışına kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz? Kaçmayın. Paralel devlet yapılanması neyse bunlar da o.

Kuru kuruya silah bırakmak değil, gömecek ve betonlayacak. Bunların koordinatlarını da verilecek. Bunlar bu işe çok alışıktır. Silahı bırakır bir müddet sonra da bıraktıkları yerden gelir alırlar. Olmadı bu ülkeyi terk etmek zorunda kalacaklar.

Diyarbakırlı işadamlarımızın ilanları örnektir. Memnuniyetle okudum. Temmuz’dan sonra yaşananlardan sonra terör örgütünün de parti, dernek adı altında gerçek yüzlerini görmüşlerdir. İnsanların yaşadıkları evleri, ayakkabısından Kuran-ı Kerim’e kadar bombayla tuzaklayanların benim inançlı Kürt kardeşlerimle en ufak ilişkisi olamaz."

ABD’NİN YPG, PYD’YE VERDİĞİ DESTEĞİ KINIYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında PYD-YPG'ye destek veren ABD'yi sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan şöyle devam etti:

"Operasyonlar sonuna kadar da yapılacak. Sıkılı yumrukla musafaha olmaz. Nerede olursa olsun elinde silahla ortaya çıkan herkes karşısında sadece güvenlik güçlerimizi bulur. Çözüm süreci dedik. Bundan da anlamadılar. Eş başkanlardan biri Diyarbakır’da benim Kürt kardeşlerimizi sokağa döktü. 53 kardeşimiz öldü mü? Yasin Börü evladımız burada öldü mü?

Suriye’deki gelişmelerden cesaret alan bu örgüt aynı oyunu Türkiye’de de ortaya koymaya kalktı. Birbirlerinden farkı yok. Hepsi de terör örgütü. ABD’nin YPG, PYD’ye verdiği desteği kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Bize dost olanlar, NATO’da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini YPG’nin işaretleriyle Suriye’ye göndermemeli, gönderemez. 'YPG’ye destek vermeye devam edeceğiz, o PKK değildir' diyenler, gel de bizden ders al. Terör örgütüyle ilgili belgeleri veriyoruz söylüyoruz ama attıkları adımlar yanlış. Nusaybin ve Şırnak hariç diğer yerlerdeki operasyonlarını tamamladı güvenlik güçleri. Terör örgütünün içinde olanlara sesleniyorum: Annenizin babanızın sesine kulak verin. Bu devlet adildir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89