• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

Düz liseler Anadolu lisesi oluyor

Düz liseler Anadolu lisesi oluyor
Bakan Çubukçu, genel liselerin kademeli bir şekilde Anadolu Lisesi statüsüne kavuşturulması için yürütülen çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, valiliklere gönderdiği genelgeyle, genel liselerin Anadolu lisesi statüsüne kavuşturulması için 2013 yılına kadar gerekli planlamaların yapılması talimatı verdi.

Bakan Çubukçu, genel liselerin kademeli bir şekilde Anadolu Lisesi statüsüne kavuşturulması için yürütülen çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Çubukçu, genel liselerin, Anadolu Lisesine dönüştürülmesi uygulamasının Dokuzuncu Kalkınma Planı'nın sonuolan 2013 yılında tamamlanmasının düşünüldüğünü belirtti.

Bu amaçla valiliklerce gerekli çalışmaların başlatılacağını ifade eden Çubukçu, "2010-2011, 2011-2012, 2012-2013 öğretim yıllarını kapsayan bir planlama yapılacaktır" dedi.

Çubukçu, bu planlamada yerleşim merkezinin nüfusu, öğrenci sayısı,Anadolu liselerine kayıt yaptırabilecek öğrenci akışı, derslik ve öğretmen ihtiyacı ile fiziki mekan durumu ve bazı okulların ikili öğretim yaptığının dikkate alınacağını bildirdi.

Genelgede, "Sağlıklı bir planlama yapılabilmesi, yeni kaynak temini,mevcut kaynakların etkili, verimli ve ekonomik kullanılması ve olası derslik ihtiyacının tespiti için Anadolu lisesine dönüştürülecek genel lisenin adı,toplam derslik sayısı, 9. sınıfına kaç öğrenci kontenjanı verileceği belirlenecek.

Kontenjanlar belirlenirken 4 yıllık öğrenim süresi içerisinde aynı kontenjanla dengeli bir şekilde devam edileceği göz önünde bulundurulacaktır"denildi.

Mesleki ve teknik eğitime destek

Anadolu lisesine dönüştürülen okullar dışında kalan genel liselerin binaları ile her türlü müştemilatın, okuma arzusu olan öğrencilerin, örgün eğitimin dışında bırakılmaması için valiliklerce uygun görülen mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının hizmetine sunulacağını ifade eden Çubukçu, böylece mesleki eğitime daha çok öğrenci akışının sağlanacağını belirtti.

Genelgeye göre, merkez nüfusu 10 binin altında olan küçük ilçe vebeldelerde bulunan genel liseler, Mart 2010 tarihli Kurum Açılması veKapatılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde değerlendirilecek.

Merkez nüfusu 10 bin-20 bin arasında olan yerleşim biriminde 1 Anadolu lisesi, 20 bin-40 bin arasında olan yerleşim biriminde 2 Anadolu Lisesi, 40 binin üzerinde olan yerleşim birimlerinde öğrenci potansiyeli ve gelişmişlik düzeyi dikkate alınarak uygun sayıda Anadolu lisesi olacak şekilde planlanacak.

Diğer genel lise binaları, mesleki eğitimin uygun alanlarına yönelikhizmet verecek şekilde kademeli yapılandırılarak mesleki ve teknik eğitime dönüştürülecek. Böylece mesleki eğitim desteklenecek.

Genel liselerin dönüşümlerinin tamamlanmasını takip eden öğretim yılında,çok programlı liselerin genel lise bölümüne öğrenci kayıt-kabul yapılmayacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89