• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 8 °C

Demirtaş'tan suç duyurusu

Demirtaş'tan suç duyurusu
HDP lideri Demirtaş, aracının arka camındaki ize suikast girişiminin neden olup olmadığının belirlenmesi için 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da zırhlı makam aracının arka camında meydana gelen hasardan dolayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Demirtaş'ın avukatı aracılığıyla yaptığı suç duyurusunda Diyarbakır Valiliği'nin “Herhangi bir saldırı olayı gerçekleşmemiş” açıklamasına yer verildi. "22.11.2015 tarihinde ve 18.00 sularında Diyarbakır İli Kayapınar İlçesi'nde bulunduğu esnada müvekkil Demirtaş'a eşlik eden koruma polislerince müvekkilin tahsisinde bulunan 21 EL 114 plakalı zırhlı aracın makam koltuğunun bulunduğu sağ arka tarafta, kafa hizasında yuvarlak, düzgün hatlı bir izi fark etmeleri üzerine müvekkile yönelik bir suikast teşebbüsü olup olmadığının araştırılması zorunluluğu hâsıl olmuştur" ifadeleri kullanıldı.

‘Suçu örtmeye yönelik gayriciddi bir açıklama’

Suç duyurusunda Diyarbakır Valiliği eleştirildi:

“Alelacele ön kriminal rapor ile sonuca kavuşturulacak bir durum olmayan böylesine önemli bir konuda Valiliğin araştırmayı derinleştirmeden yapmış olduğu açıklamayı, suçu örtmeye yönelik ve suikast gibi ciddi bir iddia karşısında yapılan gayriciddi bir açıklama olarak yorumlamaktayız. Balistik inceleme dahi yapılmadan Diyarbakır emniyetinin ön kriminal raporu ile geçiştirilemeyecek kadar ciddi bir iddia ile karşı karşıya olunduğu gerçekliği üzerinden ciddi bir soruşturma yürütülmesi gerektiği aşikârdır. Diyarbakır gibi her tarafa MOBESE kurulan ve herkesin attığı adımın sürekli izlendiği bir ilde yaşanan bu olayın en küçük ayrıntısına kadar araştırılması gerekmektedir.”

‘Açık bir linç kampanyası başlatıldı’

“Halkların Demokratik Partisi'ne yönelik açık bir linç kampanyası başlatılmıştır” ifadesinin kullanıldığı suç duyurusunda, hükümet mensuplarının ve hükümete yakın medya gruplarının HDP’yi hedef aldığı iddia edildi.

‘HDP’ye yönelik suçlara cezasızlık politikası’

Suruç ve Ankara Tren Garı’ndaki katliamlar ve aralarında genel merkezin de bulunduğu 127 HDP binasına saldırıldığı hatırlatıldı. “Halkların Demokratik Partisi ve Eş Genel Başkanları ile ilgili her türlü tehdit, hakaret ve linç yargı mercileri tarafından ciddi bir şekilde soruşturulmamakta, bu kapsamda birçok vaka da failler cezasızlık politikası sonucundan yararlanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Polisin Silvan’daki müdahalesinde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın başına bir gaz fişeğinin isabet ettiği hatırlatıldı. Bu olayın ardından güvenlik görevlilerine hakaret ettiği iddiasıyla HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi. Bu olayın Yargı’nın ‘keyfi bir soruşturma yürüttüğünün göstergesi’ olduğu ifade edildi.

Kılıçdaroğlu ve Avrupa Komisyonu direktöründen ‘geçmiş olsun’

Halkların Demokratik Partisi Basın Bürosu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Avrupa Komisyonu'nun Batı Avrupa, Batı Balkanlar ve Türkiye Direktörü Angelina Eichhorst’un Demirtaş'a geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu açıkladı. Açıklamada Eichhorst’un soruşturmanın en kısa sürede sonuçlanıp, sorumluların ortaya çıkarılmasını umut ettiğini ifade ettiği bildirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89