• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 7 °C

Demirtaş’ın CPT’ye gönderdiği mektup kayıp

Demirtaş’ın CPT’ye gönderdiği mektup kayıp
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 15 Aralık’ta CPT’ye kapalı zarfta APS ile gönderdiği mektubun 2 aydır kayıp olduğu açıklandı. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, “Mektup şu an kayıp. Bu konuda hukuki işlemleri başlatacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili ve Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) yazdığı mektubun kayıp olduğunu söyledi.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Özsoy kendilerinin Türkiye’deki, CPT’nin de Fransa’daki posta şirketleri nezdinde girişimde bulunmalarına rağmen mektubun hala kayıp olduğunu ifade etti.

Özsoy’un açıklamaları şöyle:

Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, işkenceyi önleme komitesi CPT’ye kapalı zarfta APS ile mektup gönderdi. Bu mektupta kendi durumunu değil Kandıra ve Silivri’deki milletvekillerimizin durumunu detaylı bir şekilde yazdı. 15 Aralık’ta cezaevi idaresine verilen mektup tam 2 aydır bir türlü adresine ulaşmadı. Biz Türkiye’de PTT nezdinde girişimlerde bulunduk. CPT de Fransa’daki posta şirketleri üzerinden araştırma yaptı. Mektup şu an kayıp. Bu konuda hukuki işlemleri başlatacağız.

Uluslararası heyetlere keyfi blokaj uygulanıyor

Yurt dışından çok fazla resmi veya dost heyet eş başkanlarımızı ve milletvekillerimizi ziyaret etmek için başvuruda bulunuyor. Biz başvuruların sayısını unuttuk. Ancak henüz tek bir heyet, Adalet Bakanlığından olumlu veya olumsuz bir cevap alamadı. Keyfi bir blokaj konulmuş durumda. Örneğin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı ve grup başkanvekillerinin içinde olduğu Başkanlık Komitesi 2 aydır başvuruyor. Özellikle Edirne Cezaevini ziyaret etmek istediklerini belirtiyorlar. Talep karşılanmadığı için Türkiye ziyaretlerini ertelediler. Sadece AKPM heyeti değil, sayısız heyet Adalet Bakanlığına başvuruyor ama bakanlıktan keyfi bir şekilde cevap alamıyorlar. Bu durumu kınıyoruz ve Adalet bakanını adil olmaya çağırıyoruz.

Eş başkanlarımızı ziyaret edemiyoruz

Mehmet Ali Ağca Bolu Cezaevinde yatan Alaattin Çakıcı’yı Cumhuriyet Savcılığının özel izniyle ziyaret etmiş ama biz milletvekilleri olarak eş başkanlarımızı ve milletvekillerimizi ziyaret edemiyoruz. CHP milletvekilleri hem gazetecileri hem bizim milletvekillerimizi ziyaret ediyor ama HDP’ye bu hak verilmiyor. CHP’ye de müsaade edilmesin demiyoruz tabi. HDP’ye yönelik bu çirkin tutumun sonlanması gerekiyor. Mehmet Ağar cezaevindeyken sanat, spor ve siyaset dünyasından yüzlerce insan kendisiyle hüküm giydiği halde görüşüyordu. Bizim eş başkanlarımız hüküm giymedi ve yaptıkları konuşmalardan yargılanıyorlar. Erdoğan Pınarhisar Cezaevindeyken 10 binlerce ziyaretçi ile görüştüğünü böbürlenerek söylüyor, bu daha çarpıcı başka bir örnek.

Tutuklamalar AKP’nin referandum kampanyası 

Toplumsal muhalefeti bastırmak için Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ciddi bir kampanya yürütüyor. Şu an çok net bir durum var; bizim eş başkanlarımız, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız suç işledikleri için değil Erdoğan’ın başkanlık hayalini bozabilecekleri için cezaevindeler. Son 3 gün içinde yüzlerce üyemiz gözaltına alındı. HDP’yi çalışamaz duruma getirmeye çalışıyorlar. Şu son 3-4 aylık süreç de referanduma hazırlık süreci. Eş başkanlarımızın ve milletvekillerimizin kamuoyuyla bağını koparmaya çalışıyorlar. Ama bugün terazisini bozduğunuz kantar, günü gelir sizi de tartar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89