• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

Demirtaş: 'Türk devletiyle asla bir aidiyet ilişkisi kurulamayacak'

Demirtaş: 'Türk devletiyle asla bir aidiyet ilişkisi kurulamayacak'
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Kürtlerin gönlünde bir daha asla Türk devletiyle bir aidiyet ilişkisi kurulamayacak. Türk devleti kendini nasıl affettireceğini kendi bulacak” diye konuştu.

Cumhuriyet’ten Selin Ongun’a konuşan ve “Ellerine devletin ne kadar acımasız olabileceğini göstermenin tarihi fırsatı geçmişti. Cizre’deki bodrum katliamını yaklaşık bir aya yaydılar” diyen Demirtaş, devletin bilerek, Kürt halkını hücrelerine kadar korkutmak istediğini belirtti.

Kürtlerin de “Bize biat etmeyenlere karşı bu denli acımasız oluruz” mesajını aldığını savunan Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: “Dersim’de, Maraş’ta, Sivas’ta gerektiğinde bu mesajı gösteren devlet 2016’da da değişmemişti. Bu mesajı almış olan Kürtlerin gönlünde bir daha asla Türk devletiyle bir aidiyet ilişkisi kurulamayacak. Maalesef buraya gelindi. Türk devleti yeni bir ilişki mi kurmak istiyor, o yöntemi, kendisini nasıl affettireceğini, kendisi bulacak. Bunun tersini söyleyen siyasetçi kendini ve toplumu kandırmış olur. Kürtler geçmişle yüzleşmeye ve helalleşmeye hazırdı, ama bu maalesef Cizre ile bitti.”

‘CHP’lilerin bu kadar hevesli olması üzücü’

Meclisteki oylamayla kaldırılan dokunulmazlıklara da değinen Demirtaş, oy sayısının 367’yi aşabileceğini, fakat CHP’den bu kadar hevesli 20, 30 vekilin çıkmasının şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Demirtaş şöyle konuştu: “Bu kadar hevesli olması gerçekten çok üzücü. 376 beklenmiyordu. Mecliste üçte ikiye yakın çoğunluk kesinlikle çok kültürlü, çok dilli, çok inançlı parlamento gerçeğinden rahatsız. Şu gün gerçekten tarihi sorumluluklarımız olmasa parti ya da birey olarak bir tek gün bile o parlamentoya gitmek istemiyorum. Faşizme, diktatörlüğe ‘evet’ demiş 376 insanın oradaki varlığı beni huzursuz ediyor.

CHP’lilerin ‘evet’ diyerek AKP’ye ‘bir kez daha’ kritik yardımda bulunduğunu savunan HDP lideri, 2002’den bu yana AKP’nin, kritik zamanları hep CHP’nin desteğiyle aştığını belirtti: “Bunu da ‘devletin bekası’, ‘milletin geleceği’ adına yaptıklarını söylediler. Erdoğan’ı siyaset sahnesine CHP kazandırdı. Takibinde AKP’nin güçlenmesi için bilinçli yapılmış gibi akıl almaz hatalar yaptı CHP. AKP’ye siyasi bir zemin ve taban sunuldu. AKP’nin ulusal ve uluslararası güçlü bir meşruiyet sağlaması CHP eli ile oldu. Bunların hepsi geçmiş CHP yönetimlerinde yaşandı.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89