• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Demirtaş: Sizden cevap bekliyorum yalaka köşe yazarları!

Demirtaş: Sizden cevap bekliyorum yalaka köşe yazarları!
HDP cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Avrupa turunda ilk mitingini İsviçre’de gerçekleştirdi.

HDP cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Avrupa mitingde yaptığı konuşmada, “Kürdün, Türkün, Laz’ın, Çerkez’in, Ermenin, Süryani’nin, Sünni’nin, Alevinin ezilmiş dışlanmış herkesin eşit ve özgür bir şekilde birlikte yaşayacağı bir ülke için yola çıktık ve sizlerin desteğiyle bunu başaracağız” dedi.

Başbakan Erdoğan’ı Tekirdağ’da HDP için söylediği sözler nedeniyle sert bir dille eleştiren Demirtaş, “Paçaların şimdiden tutuşmasın bekle yalanlarla kurulmuş tahtını yıkmaya geliyoruz” diye konuştu.

HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Avrupa’da yaşayan göçmenlerin desteğini almak için çıktığı Avrupa turunda ilk mitingini İsviçre’nin Basel kentinde gerçekleştirdi. Basel Claramatte Park’ta açık alanda düzenlenen mitinge farklı kesimlerden yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Mitinge İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezleri, IGIF, Alevi dernekleri, Yeniden Sosyalist Kuruluş, MLKP, DIDIF, Devrimci Cephe, Avrupa Süryaniler birliği ve çok sayıda demokratik kitle örgütleri destek verdi.

‘GÜLE OYNAYA GİDİN OYUNUZU KULLANIN’

Demirtaş, Avrupa'ya gelme amacının en önemli nedenlerinden birinin halka teşekkür etmek olduğunu ifade etti. Demirtaş herkesin bir yolunu bularak gidip oy kullanması gerektiğini dile getirerek, “biz bugünlere birlikte geldik ve birlikte başaracağız, sizler birilerinin dediği gibi tıpış tıpış değil zevkle güle oynaya giderek oyunuzu kullanın çünkü siz özgürlüğün mücadelesini vermiş ve tadını almış bir halksınız. İlk defa halk olarak cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanacaksınız bunun için bir yolunu bulun ve oyunuzu kullanın” dedi.

“PAÇALARI TUTUŞMUŞ”

Seçim çalışmalarının adaletsiz bir şekilde sürdüğüne dikkat çeken Demirtaş her şeye rağmen kazanabileceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın paçalarının şimdiden tutuşmaya başladığını diyen Demirtaş “Bugün Tekirdağ mitinginde bize saldırıyor. Biz biliyoruz bu saldırganlık korkudan kaynaklı, çünkü halktan korkuyor, demokrasiden korkuyor, sizin gücünüzden korkuyor. Bu ülkeyi kendi mali gibi görüyor ama iyi bil artık bu halk gümbür gümbür geliyor senin tahtını yıkmak için” seklinde konuştu.

‘HDP’YE SALDIRI OLURSA SORUMLUSU BAŞBAKANDIR’

Başbakan Erdoğan’ın Tekirdağ mitinginde dile getirdiği “HDP’yi meclise bile sokmamak gerek” sözüne yönelik sert tepki gösteren Demirtaş “bu dil halkları kışkırtma dilidir” diyerek, devamla şunları kaydetti:

“Buradan söylüyorum yarın HDP binalarına yönelik bir şey gelişirse sorumlusu sensin başbakan. Demokrasiden, barıştan bahsedeceksin ve bu dili kullanacaksın. Artık kimse sana inanmıyor. Diyorsun ki ben olmasam barış olmaz! Hadi deneyelim in bakalım oradan bak barış oluyor mu olmuyor mu? Artık senin o köhnemiş zihniyetinin sonu geldi bunların ikisinin de derdi koltuktur. Devleti onlardan alıp halka emanet etmenin zamanı geldi”

AKP YANLISI KÖŞE YAZARLARINA TEPKİ

Bazı köşe yazarlarının son günlerde ‘Demirtaş’ın bugün aday olması Erdoğan’ın getirdiği demokrasi sayesindedir’ söylemlerine sert tepki veren Demirtaş, “Hadi sizin demokrasi getirdiği dediğiniz adam bizi meclisten atmak istiyormuş. Şimdi cevap verin bu mu demokrasi bu anlayışla mı demokrasi getirdi. Sizden cevap bekliyorum yalaka köşe yazarları” dedi.

‘YENİ BİR YAŞAM MÜMKÜN’

Kendilerinin Çankaya’ya çıkmak gibi bir hayalle yola çıkmadıklarının söyleyen Demirtaş, yeni bir yaşamın inşa edilebileceğini, verilecek mücadeleyle bu süreçte anlatabileceklerini belirtti. Meselenin Demirtaş’ın Çankaya’ya çıkma meselesi olmadığının söyleyen Demirtaş, meselenin özgür bir ülkede eşit bir şekilde yaşama meselesi olduğunu söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89