• BIST 9548.09
  • Altın 2491.264
  • Dolar 32.4781
  • Euro 34.5109
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 6 °C

Demirtaş: Önce IŞİD’in hesabını verin

Demirtaş: Önce IŞİD’in hesabını verin
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin Balıkesir mitinginde konuştu.

Balıkesir’de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “IŞİD barbarlığı karşısında sesi çıkmayanlar, onların İslam’a verdiği zarara ses çıkarmayanlar, ‘ben zarar veriyorum’ diye meydanlarda yuhalatıyorlar. Önce IŞİD’in hesabını verin” dedi.

Demirtaş’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Telefonla bir ‘alo’ dediğinizde bile vergi ödüyorsunuz”

“Bizler Türkiye’nin bütün yoksulları, bütün emekçileri ve bütün ezilenleri olarak şimdi yollara düştük. Türkiye’nin 81 iline aynı mesajı büyük insanlık mesajını taşıyoruz. Umarız 7 Haziran’da büyük insanlık mesajı Türkiye’nin bütün ezilenlerinin yüreğine nakış nakış işlenecek.

“Oy pusulasında yapacağınız tercih, yalnızca bir parti seçmek ve kimlerin milletvekili olacağı konusunda bir tercihin ötesinde. Ya özgür, demokratik, eşitlikçi, adil bir yaşam ve Türkiye’nin her yerinde hiç kimsenin korkmadan çekinmeden yaşayacağı bir ülke yada diktatörlük, tek adamalık baskısı altında inleyen bir Türkiye olacak. Seçime iki parti giriyor. Diktatör ve ezilenlerin partisi.

“Her biriniz bulunduğunuz yerde alın terinizle üretip ülkenin ekonomisine büyük katkılar sağlıyorsunuz. Çalışıyor, üretiyorsunuz. Ülke ekonomisinin yüzde 80’ini siz üretiyorsunuz. Asgari ücretliler sizler üretiyorsunuz. Sizler üretirken ülkeyi kalkındırırken en büyük vergiyi ödüyorsunuz. Tek kuruş vergi sektirmeden sizden alınıyor.

“Ülkenin vergilerinin yüzde 70’i bu şekilde toplanıyor. Harcarken de vergi ödüyorsunuz. Gelirinizin yüzde 30-40’ını sizden kesiyorlar. Telefonla bir ‘alo’ dediğinizde bile vergi ödüyorsunuz. Nefes almak bile vergi bu ülkede. Siz bu şekilde ülkenin yüzde 95 vergisini ödüyorsunuz.

“Sendikalı olmayın istiyorlar”

“Bu ülkede hırsızlık yolsuzluk olmasın. Dünyanın en zengin ülkelerinden birinde yaşıyoruz. Bizler üreticiyi, tarımı geliştirirsek zaten asgari ücret bin 800’ün çok üzerine çıkacak. Hayvancılığı, küçük esnafı bitirmek için ellerinden geleni yaptılar. Her yerde sanayilere yatırım yapıyorlar.

“İşsiz kalın fabrika kapılarında ucuz işçi olun, iş dilenin istiyorlar. Sendikalı olmayın istiyorlar. Bu nedenle tarımı ve hayvancılığı bitiriyorlar. Emekçiden yana bir ekonomiyi savunduğumuz için çılgın oluyoruz da İstanbul Boğazı’na alternatif kanal açacaklar nasıl çılgın olmuyorlar.

“Evde çalışan da, çalışan kadın statüsünde olacak. En zor iştir çocuk büyütmek. Size düşen buysa, biz de üzerimize düşeni yapacağız. Genç arkadaşlarım siz okullarınızı bitirmenize rağmen, işsiz kalıyorsunuz. Hiç değilse cebinizde bir minibüs parası olsun diye 15-25 yaş arası tüm gençlere yaşam kartı dağıtacağız. En azından sizlere iş yaratana kadar çay paranız cebinizde olsun.

“HDP siyaset yapma anlayışını değiştiriyor”

“HDP, Türkiye’de siyaset yapma anlayışını değiştiriyor. HDP faşizmin, ırkçılığın, din tüccarlığının bittiği bir dönemde siyasete damgasını vuruyor. 7 Haziran’da, barajı aştığımızda ırkçılıktan, faşizmden beslenen bu ülkede bizi birbirimize düşüremeyecekler. Din tüccarları bunu yapamayacaklar. Sabırla, inatla, kararlılıkla çalışacağız. Her eve gideceğiz. Bu ırkçılık ve faşizm, din sömürüsünden beslenenler bir tarafa, tüm Türkiye bu mesajımızı içtenlikle karşılayacak.

“Bizler farklı kimliklerde farklı inançlarda olabiliriz. Kürt, Arap, Acem oluruz ama insan oluruz her şeyden önce. Bu mesajı, Türkiye’nin her yerinde siyasetin egemen dili haline getirmemiz lazım. Bunu engellemek için Cumhurbaşkanı, Başbakan başta olmak üzere her yerde provokasyon yaratıyorlar. İktidardan düşmemek için bütün ülkeyi ateşe verebilecek kadar çılgınlaşmış durumdalar. Barajı aşacağız. Özgürlüklerin ve barışın teminatı olup AKP diktasına izin vermeyeceğiz.

” ‘HDP şiddetten besleniyor’ diyorlar. Kampanya başladığından bu yana 41 seçim büromuz saldırıya uğradı. Arkadaşlarım sabırlı olalım. Provokasyona düşmeyelim. Asla onların şiddet provokasyonlarına teslim olmayacağız.

“Önce IŞİD’in hesabını verin”

“Her yerde bizi din karşıtı diye yuhalatıyor. Kimsenin, başkasının inancını sorgulama hakkı yok. Zannedersiniz ki ellerinde bir iman ölçer var, herkesin notunu veriyor. Kusura bakmasınlar, Allah’tan başkasına hesap vermek zorunda değiliz.

“Sen ismimi söylemesen bile hepimizi kıyamette ismimizle çağıracaklar. O gün bize Diyanet İşleri Başkanlığı’nı sormayacaklar, imanımızı soracaklar. Bize din dersi vermeye kalkanlar önce yanınızdaki hırsızlara, talancılara bu dersi verin.

“IŞİD barbarlığı karşısında sesi çıkmayanlar, onların İslam’a verdiği zarara ses çıkarmayanlar, ‘ben zarar veriyorum’ diye meydanlarda yuhalatıyorlar. Önce IŞİD’in hesabını verin.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89