• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Demirtaş: Katledilen biz suçlanan da biz

Demirtaş: Katledilen biz suçlanan da biz
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Parti Meclisi toplantısı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Diyarbakır’daki patlamayla ilgili her şeyin açıklanması lazım. Katledilen biz hükümet tarafından suçlanan da biz. Yapamıyorsanız bırakın, yürütemiyorsanız bırakın. Siz yapamıyorsanız hükümeti yönetebilecek bir kadro çıkar” dedi.



Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Parti Meclisi toplantısı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘Sağduyu ile sabırla hareket etmeli’

“Bir HDP’li dün beşinci kattaki evinde infaz ediliyor. Kim ne yapmaya çalışıyor, bunların ortaya çıkması için bütün tetikçilerin bağlantıları ile birlikte ortaya çıkarılması gerekiyor. Diyarbakır Emniyeti zaman geçirmeden ilk olarak 5 Haziran’da HDP mitingindeki bombacıyı bağlantıları ile birlikte açıklamalı.

“Katledilen biz hükümet tarafından suçlanan da biz. Yapamıyorsanız bırakın, yürütemiyorsanız bırakın. Siz yapamıyorsanız hükümeti yönetebilecek bir kadro çıkar.

“Biz silahlı örgüt falan değiliz. Kimin elinde silah var. herkes biliyor. Herkes ama herkes sağduyu ile sabırla hareket etmeli.

“Kimin elinde silah var biliyoruz. Provokasyonları boşa çıkarıyoruz ama bedeli ağır oluyor. Ülkenin cumhurbakanı halen sessiz, ülkede iç savaş çıkarmak üzere harekete geçilmiş. İç savaş çıksın sonra, ‘AKP’nin kıymetini anlayın’ diyecekler.

“Her gün cenaze törenlerimiz var. Cumhurbaşkanı, Başbakan hala sessiz. Bu ülke AKP’li, AKP’siz yolunu yürüyecektir.

‘Herkesin saygı duyması lazım’

“Şu anda ülkenin bir çok yerinde HDP hedef haline getirilmiş durumda. Halk bir tercihte bulundu. Herkesin saygı duyması lazım. Partimizle ilgili meşruiyet tartışması yapan zavallıdır. Ne kadar da saldırsalar da HDP duruşunu gösterecek. Biz kurbanlık koyun da değiliz.

“Türkiye halklarına kendimizi borçlu hissediyoruz. Kriz, kaos yaratamayacaklar. Bizim olgun duruşumuz olmasaydı bugün ülkede nefes alınamayacak hale gelinecekti.

‘Emanet oylar’ tartışması

“Biz yüzde 13 oy aldık. Bunun içinde bir tane bile emanet oy varsa değerlidir. Fakat biz emanet oylarla barajı aşmış değiliz. Güçlü bir tabanımız var. HDP tümüyle emanet oylarla buradadır yaklaşımı doğru olmaz elbette.

“HDP ile yan yana gelemeyiz diyenler var. HDP ile yan yana durmak ancak size şeref kazandırır. Bizimle yan yana duranlar şerefli, onurlu duruşumuzdan sahiplenmiş olurlar.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89