• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 5 °C

Demirtaş: İmralı fotoğrafını cezaevi müdürü çekti

Demirtaş: İmralı fotoğrafını cezaevi müdürü çekti
Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu dosyadan ilk kez hakim karşısına çıktığı duruşma üçüncü gününde devam ediyor.

Demirtaş savunmasında "İmralı fotoğrafını cezaevi müdürü çekti. Hükümet onayıyla yayınlandı. Ama bu fotoğraftan 2 fezleke var" dedi. 

Sincan Cezaevi Kampusü Duruşma Salonu’nda yapılan duruşmada Demirtaş, 31 fezlekenin birleştirilmesiyle oluşturulan dosyanın geneli üzerinde beyanda bulunuyor.

AVUKATLARA FOTOĞRAF ELEŞTİRİSİ

Gazete Duvar’ın haberine göre; HDP milletvekilleri ile yaklaşık 50 avukatın izlediği duruşmanın 3’üncü günü mahkeme başkanının fotoğraf tepkisiyle açıldı. “Bir üzüntümü dile getirmek istiyorum” diyerek söze başlayan Mahkeme Başkanı, duruşma salonunda müdafii sıralarından çekilmiş bir fotoğrafın internet sitelerinde yayınlandığına dikkat çekti ve “bunu bir avukat arkadaşa yakıştıramıyorum” dedi.

Mahkeme Başkanı daha sonra dosyanın tamamının taralı olarak içinde yer aldığı 3 DVD’yi Demirtaş’a teslim etti. Demirtaş, duruşmanın ilk gününde dosya eklerini görmediğini, talep etmesine karşın verilmediğini, verildiğinde de ücret talep edildiği yönünde değerlendirmeler yapmıştı.

Mahkeme Başkanı bunu hatırlatarak “200 TL kardasınız” dedi. Demirtaş bu ekleri incelemek için zaman talep edeceğini söyledi.

‘DTK ŞİDDET ALTERNATİFİ BİR ÖRGÜTTÜR’

Daha sonra Demirtaş, savunmasına devam etti. Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) savunduğu ‘demokratik özerklik’le ilgili değerlendirmeler yapan Demirtaş, bu çerçevede ‘Ortak Vatan Demokratik Cumhuriyet’ sloganını kullandıklarına dikkat çekti.

Demokratik Toplum Kongresi’nin yasa dışı olmadığını, gayri resmi çalışması bulunmadığını anlatan Demirtaş, bu çalışmanın “Dağa çıkmayın, sivil, barışçıl başka yollar var” anlamı taşıdığını, “Şiddet örgütü değil şiddetin alternatifi bir örgüt” olduğunu söyledi.

‘DEVLET TOLERANS GÖSTERDİ, TUZAĞI CEMAAT KURDU’

DTK’ya dönük suçlamalardan cemaati sorumlu tutan Demirtaş, “Yasa dışı dinlemelerle hazırlanmış raporlarla ‘DTK kendini paralel yapı olarak örgütlüyor’ algısı yarattılar. MGK’ye kadar herkesi etkilemeye başladılar ve KCK operasyonları böyle başladı” dedi. Bu soruşturmayı yürüten savcının da FETÖ bağlantılı olduğunu söyleyen Demirtaş, DTK’nin hataları olmuş olabileceğini ama sivil demokratik siyasete geçiş açısından önem taşıyan bir yapı olduğunu söyledi. Demirtaş, “Devlet, hükümet, yargı tolerans gösterdi, tuzağı kuran cemaatti” dedi.

‘O FOTOĞRAFLAR HATIRA FOTOĞRAFI DEĞİLDİ’

Çözüm sürecinde yapılan çalışmaların yargı bağışıklığına kavuşması için MİT Müsteşarını da içeren yasal düzenleme yapıldığını hatırlatan Demirtaş, şöyle devam etti: “İmralı’ya gittik. Kandil’de toplantılara gittik. Bunlar hükümet onayıyla yapıldı. Orada çekilen fotoğraflar hatıra fotoğrafı değildi. İkna mesajlı fotoğraflardı. İmralı fotoğrafını cezaevi müdürü çekti, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı yazan zarf içinde flash disk ile bize verildi. Hükümet onayıyla yayınlandı. Hepsi bu yasa kapsamındadır ama bu fotoğraftan 2 fezleke var” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89