• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 12 °C

Demirtaş: Halkların çiçek bahçesini kuralım

Demirtaş: Halkların çiçek bahçesini kuralım
HDP Eş Genel Başkanı ve Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında İzmir'de konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında İzmir'de gerçekleştirdiği programında, Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır mitinginde hakkında sarf ettiği "satılmış" kelimesine tepki göstererek, "Satılmış bensem paralar neden sende. Kim hırsızlık yapmışsa hak ve halk hesap soracaktır. İçimiz rahat biz hesap vermeye hazırız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı ve Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında İzmir'deki temaslarının sonunda tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda verilen iftar yemeğine katıldı. Yemeğe İzmir'de bulunan kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Yemeğin ardından konuşan Demirtaş, siyasetin nabzının Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde attığını belirterek, "Bu şekilde her birimiz nasıl bir gelecek istediğimizi tartışıyoruz. Halk oylarıyla bir kişiyi bizler seçme fırsatı bulduk. Yarış adil değil AKP devletin bütün imkanlarını kullanıyor. Valiler, kaymakamlar AKP'nin kazanması için çalışıyorlar. 12 yılda bu halka kendini anlatamadıysan, şimdi hiç anlatamazsın. Bu halk seni iyi tanıdı, ne olduğunu iyi biliyor. Medyayı kullanacaksan halktan özür dilemek için kullan. Eşit şartlarda çalışma yürütelim, halk kimi seçerse halkın başkanı odur" diye konuştu.

Türkiye kadar zengin topraklarda yoksulluk yaşadıklarını dile getiren Demirtaş, "Kimi cinsiyetinden, kimi kimliğinden, kimi de inancı yüzünden hakarete uğruyor. Bir tek onun için çalışan ona oy verenler değerlidir. Ama nasıl halkın başkanı olacak bu şekilde. Bütün bu kesimlere sesleniyorum, biz de kendi adayımızın etrafında birleşerek halkların çiçek bahçesini kuralım. Onların düşman dediğine biz dostça gidelim. Düşman dediği ezilenler, işçiler, kadınlar, gençlerdir. Yeni yaşam için biz kendi dışımızda herkese düşman dersek, yeni yaşamı kuramayız. Devletin değil halkın başkanı olacağız. Devleti koruyan çok mekanizma var. Ama devlette sizi koruyacak kim var. Biz kendi kendimizi koruyacağız" ifadelerini kullandı.

Suriye'de ve Rojava'da saldırılarına devam eden IŞİD'e de değinen Demirtaş, "Barbarlık topraklarımıza girmediyse, bizim duygusallığımızdan, yan yana olabilmemizin sayesindedir. Kendi topraklarımızda barbarca, aç yaşamayalım diye yeni yaşam diyoruz. Biz öfkeli devlet istemiyoruz. Devlet dediğimizde korkacağımız değil, güvenebileceğimiz devlet istiyoruz. Devletten çalanlar dışında korkmayanlar yoktur. Devletten korktukça işçinin sendikasını elinden almış, Kürt öldürülmüş, Soma'da işçiler katledilmiş kimsenin umurunda olmaz. Bunları değiştirmedikçe bu devletten korkmaya devam edeceğiz. Korkularımızı birlikte mücadele ederek, üstüne giderek yenebiliriz. Oy kabininde doğru yere bastığımızda devleti değiştirme fırsatı yakalamış olacağız. Bunların hepsini ben yaparım demiyorum, bütün bu ilkeleri savunan insanlara güvenerek söylüyorum. Ben kazanırsam siz kazanmış olacaksınız" dedi.

Türkiye'nin yükünü taşıyanların yeni yaşam kurmak için bir araya geldiklerine yineleyen Demirtaş, "Para onların olsun, dostluk ortamında olmak onların paralarından daha değerlidir" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü Diyarbakır mitinginde kendisine "satılmış" demesi ile ilgili konuşan Demirtaş, "Satılmış bensem paralar neden sende? Kim hırsızlık yapmışsa hak ve halk hesap soracaktır. İçimiz rahat biz hesap vermeye hazırız" diye tepki gösterdi.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89