• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Demirtaş: Cumhurbaşkanı, PKK'nin silah bırakmasını engellemiştir

Demirtaş: Cumhurbaşkanı, PKK'nin silah bırakmasını engellemiştir
HDP grup toplantısında konuşan Selahattin Demirtaş, bitme noktasına gelen çözüm süreciyle ilgili konuşarak Erdoğan’ı eleştirdi.

7 Haziran seçimlerinin ardından ‘Erdoğan darbesi‘ yapıldığını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bunu sivil bir cunta yönetimi olduğunu savundu. Demirtaş, Erdoğan’ın başkanlık amacı uğruna PKK’nin silah bırakmasına da engel olduğunu ifade etti.

HDP grup toplantısında konuşan Selahattin Demirtaş, bitme noktasına gelen çözüm süreciyle ilgili konuşarak Erdoğan’ı eleştirdi.

13 yıldır ‘sandık‘ ve ‘millet‘ diyenlerin HDP’nin seçimlerdeki başırısı karşısında ‘darbe hükümeti‘ kurmaya çalıştığını belirten Demirtaş, “7 Haziran sonrası Recep Tayyip Erdoğan darbesi yapılmıştır. Sivil darbe yapılmıştır, sivil cunta yönetimi hükümete el koymuştur” diye konuştu.

“Şu anda ülkeyi savaşa götürecek kararların, atamaların, örtülü ödeneklerin yetkisini nereden alıyorlar?” diye soran Demirtaş, “7 Haziran’da yetki elinizden alındı. Tek başınıza iktidar değilsiniz. Artık kararları tek başınıza veremezsiniz” dedi.


Demirtaş’ın grup konuşmasının tamamı

Demirtaş, HDP’ye yönelik suçlamalar hakkında da şöyle konuştu: “Nedir bizim suçumuz? Yüzde 13 oy almış olmak. Bunun dışında bize atfedilebilecek tek bir suç yoktur. Çözüm süreci için ‘baldıran zehri içtik’, ‘kefenimizle yola çıktık’ diyenlerin şimdi geldiği durum ortadır.”

‘Bütün inançlarım ve bütün kutsallarım üzerine…’

Erdoğan’ın ‘Dolmabahçe Mutabakatı‘nı ‘oy uğruna sattığını‘ söyleyen Demirtaş, “Baktı ki seçimlerde bunun bir getirisi yok, vazgeçti. Cumhurbaşkanı, PKK silah bırakacak diye neden paniklediniz? Öyle görünüyor ki PKK şimdi dağdan inecek olsa önlerine geçecek. Cumhurbaşkanı PKK’nin silah bırakmasını engellemiştir. Çünkü önüne gelen anketlerden, sürecin kendisine başkanlık getirmeyeceğini gördü” dedi.

HDP lideri, ‘bütün inançları ve bütün kutsalları üzerine’ meselenin bu kadar basit olduğunu vurguladı.

Bu çocuklar kolay yetişmiyor

Demirtaş şöyle devam etti: “Ama kimse bize bir partinin çıkarları hele hele bir kişinin çıkarları için evlatlarımızı kurban vermemizi istemesin. Bu çocuklar kolay yetişmiyor. Onları sarayın çıkarlarına kurban vermeyelim. Ortadan bir vatan savunması yok. Cenazeler maalesef geliyor. Tezgah öyle kurulmuş ki kan akacak, Türk ölecek Kürt ölecek, asker polis ölecek PKK’liler ölecek. Ve bütün bu kanlar HDP’nin üzerine akacak. Hesap kirli tezgah bu.”

Hükümetin ‘Saray‘a bağlı ‘gladyo örgütüyle‘ kirli, bir savaş yürüttüğünü söyleyen Demirtaş, “Bütün devletle kirli işler yapar ama bu devleti de kullanmıyor. Kendi özel örgütünü kullanıyor. İstihbarat MİT’in tutanaklarına değil doğrudan kendine akıyor. Ona bağlı yargı, medya troller var maaşla çalışan. HDP’ye karşı tezgah yapıyorlar. Bunun startı nerede verildi biliyor musunuz Suruç katliamında. Suruç katliamını yapan bu özel gladyo örgütüydü. IŞİD’in içine sokulmuş kendilerine çalışan bir zavallı aracılığı ile Türkiye’nin pırıl pırıl evlatları katledildi” diye konuştu.

‘Bak Bilal’i alamadınız, hilali verdiniz’

MHP’ye de yüklenen Demirtaş, MHP’li vekillerin dün Erdoğan’ı ‘Ak Saray’da ziyaret etmesini atıfta bulunarak, “Darbenin de kuyrukçuları olur; dün el pençe divan Saray’da. Hani Bilal’i istiyordunuz?! Bak Bilal’i alamadınız, hilali verdiniz” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89