• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 15 °C

Demirtaş: Bu topraklarda acısı olmayan hiçbir halk yok

Demirtaş: Bu topraklarda acısı olmayan hiçbir halk yok
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Ramazan Bayramı vesilesiyle Diyarbakır’da mezarlık ziyaretlerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Ramazan Bayramı vesilesiyle Diyarbakır’da mezarlık ziyaretlerinde bulundu. Ortadoğu’daki savaşlar nedeniyle bayramın bayram tadında geçmediğini söyledi.

HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın’ın mezarı başındaki anmaya katılan HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Rojava başta olmak üzere Ortadoğu’da ki savaş haline dikkat çekerek bayramı bayram tadında yaşayamadıklarını dile getirdi. Demirtaş, kimlikler, inançlar ve mezhepler arasına düşmanlık koyarak bir kimliği diğer kimlikten üstün tutma anlayışıyla ırkçılık yapan ve faşizan politikalar dayatanların bu topraklarda kaybedeceğini söyledi.

‘Devlet ve hükümetlerin politikaları nedeniyle bayramları bayram tadında son yıllarda yaşayamadık’

Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayan HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Vadat Aydın şahsında tüm parti çalışmalarında yaşamını yitirenleri rahmet ile anarak, “Bugün ellerini barış için semalara açan bütün insanların bu vesileyle bayramlarını kutluyorum. Elbette biz uzun yıllardır bayramları bayram tadında sevincinde ve heyecanında karşılayamadık. Bugün de hem Ortadoğu’da Rojava başta olmak üzere Filistin’de Irak’ta Suriye’nin dört bir köşesinde kan gölü içerisinde vahşet ve barbarlık içerisinde bir bayramını karşılıyoruz. Bayram bu topraklarda barışı, kardeşliği, adaleti geliştirsin diye bütün halklar ve inanlar tarafından ortak bir duyguyla karşılanmasına rağmen, maalesef ki hiçbir bayram topraklarımızda coğrafyamızda uzun yıllardır bu duyguların gelişmesine vesile olmadı. İnsanlar kendi içlerinde bu birlikteliğe hasret kalmasına rağmen devletlerin, hükümetlerin politikaları nedeniyle maalesef halklarımıza bayram tadında bir bayram yaşatamadık” diye konuştu.

‘Acısı olmayan halk yok’

Her şeye rağmen umutlarını yitirmeden her günü bayram havasında geçirecek bir çalışma yürütmek zorunda olduklarını söyleyen Demirtaş, “Çünkü özelliklede Kürt halkı Ortadoğu’da Kürdistan’da acı çekmiş uzun yıllardır kendi kimliği, diliyle onurlu bir halk toplum olarak yaşam mücadelesi vermiş, diğer halklar ile birlikte kardeşçe bir arada yaşama iradesini ortaya koymuştur. Bir halkın arkasında bıraktığı bu kadar şehitlere, acılara rağmen geldiği nokta Ortadoğu’da kalıcı bir barışın ve kalıcı bir kardeşliğin öncülüğünü yapıyor olması bizler açısında çok kıymetlidir. Bugün eminin ki bu kardeşliği özleyen eşitlik ve adalet temelinde birliği özleyen herkes, Türkiyle Kürdüyle, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sunisiyle herkes artık bizim bugün ortaya koyduğumuz yeni yaşam çağrımız ve tutumumuzla birlikte aynı heyecanı yaşıyor. Bu topraklarda acısı olmayan hiçbir halk yok. Gerek yakın tarihimize geçmişimize gerekse tarihimize baktığımızda zulüm görmemiş neredeyse hiçbir halk yok. Fakat halkların birbirine dönük düşmanlığını bir birbirine dönük kinini öfkesini büyüten dil büyüten siyaset bu topraklarda artık kaybedecek. Kim ki kimlikler, inançlar ve mezhepler arasına düşmanlık koyarak bir kimliği diğer kimliğe üstün tutma anlayışıyla ırkçılık yaparak faşizan politiklar dayatırsa bu topraklarda kaybedecek” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89