• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Demirtaş: Bizim kaybedecek saraylarımız yok

Demirtaş: Bizim kaybedecek saraylarımız yok
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP MYK toplantısı öncesi önemli güncel konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Partisinin MYK toplantısı öncesinde Türkiye’nin IŞİD ve PKK’ye yönelik başlattığı gözaltı operasyonları ve hava harekatları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Geçici hükümetin ülkeyi savaşa sürüklediğini ifade eden Demirtaş şöyle konuştu: “Geçici olmanın verdiği rahatlık nedeniyle ülkeyi her türlü çılgınlığa sürekleyecek kapasiteye sahipler. AKP boğazına kadar suça batmış, günaha ve kirliliğe bulaşmış bir parti. 7 Haziran’da tek başına iktidarı kaybedince büyük bir öfkeyle hareket edip yeniden tek başına iktadar olmanın yollarını arıyor. ‘Biz olmazsak Türkiye’de böyle kaos olur’ algısı yaratmaya çalışıyor.”

Öldürülen tüm gençler bizim evladımız

AKP’nin savaş politikasının birçok gencin ölümüne neden olduğunu savunan Demirtaş şu ifadeleri kullandı: “Öldürülen tüm gençler bizim evladımız. Tamamının acısını paylaşıyoruz. Evlatlarımızın sizin pisliklerinizi örtsünler diye ölmelerine izin vermeyeceğiz. Zannediyor musunuz cenazelerin üstüne örttüğünüz bayrak sizin günahlarınızı örtecek. Türkiye toplumunun içi rahat olsun, HDP görevde. Kendilerini Türkiye’nin sahibi bizi de vatan haini gibi göstermeye çalışanlar, bu ülkeye yaptığı zulümlere baksınlar.”

Saray’ın politikası

Demirtaş, hava harekatlarının bir devlet politikası olmadığını da belirterek, “Şaşalı operasyonlar, bombardımanlar, bunlar devlet operasyonu değil saray operasyonu. Sarayın kendisine bağlı medyası, istihbarat gücü var. Hükümet ise bunları uygulamak zorunda kalan memurlardır” dedi.

Bizi en çok ölümler sarsıyor

“Barış sadece bir adım ötemizde duruyordu, Dolmabahçe mutabakatı hala ortada” diyerek çözüm sürecinin durma noktasına geldiğini bir kez daha vurgulayan HDP lideri, “Barış için mücadele ederken bizi en çok ölümler sarsıyor çünkü ölenleri geri getiremiyoruz. Yoksa AKP’nin hışmından korkmuyoruz” dedi.

Demirtaş'ın açıklamasında öne çıkan başlıklar

* Geçici olduklarını bildikleri için her türlü çılgınlığı yapıyorlar. Bu hükümet boğazına kadar pisliğe batmıştır. Bizim erken seçimden korkumuz yok. 

* Evlatlarımızı sizin pisliklerinizi örtsünler diye hedef yaptırmayacağız. Bizim kaybetmekten korkumuz yok. Bizim kaybedecek saraylarımız makamlarımız kırmızı plakalarımız yok. Üryan geldik üryan gideceğiz. 

* Cenazelerin üzerine örttüğünüz bayrak sizin günahlarınızı örtmez. Türkiye toplumunun içi rahat olsun HDP var, HDP görevinin başındadır.

* Kendilerini Türkiye'nin sahibi bizi de vatan haini gibi gösterenler dönüp yaptıklarına baskınlar. Bundan sonra olası bir erken seçimde AKP'nin bu ülkenin başına bela olmaması için demokrasi güçleri ile mücadele etmeye devam edeceğiz.

* AKP'nin mecbur kalarak yaptığı bir şey değildir. Barış bir adım ötemizdedir. Dolmabahçe Deklarasyonu orta yerde duruyor. Barışa sadece bir adım kaldı. Bu operasyonların tamamı AKP'nin kendini kurtarma operasyonlarıdır. 

* Bu operasyonların tamamı Saray operasyonlarıdır. Artık bir Saray devleti var, kendi istihbaratı, maliyesi var. 

* Olup bitenler Türkiye'ye ağır bir fatura çıkarıyor. Bütün bu olup bitenlerin içinde bizi en çok üzen şey gençlerin ölümüdür. 

* Kapatma davası, devreye konulan politika zaten faşizan bir politikadır. 

* Korkacağımız bir şey olsaydı Ankara'nın merkezinde siyasette olmazdık. Korkacağımız hiçbir şey yok asıl kendi kirliliklerine baksınlar. Sivas'ta, Maraş'ta eli kana bulananlar hesap vermeden hesap soruyorlar. Türkiye'yi bataklığa sürükleyen AKP'ye koltuk değnekliği yapanlar hesap vermesi gerekenlerdir. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89