• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 5 °C

Demirtaş: Allah Kürtçe bilmiyor mu?

Demirtaş: Allah Kürtçe bilmiyor mu?
Demirtaş, “Her Cuma hutbe gönderiyor diyanet. Bazıları hırsızlıkla ilgilidir. 17-25 Aralık hırsızlık operasyonları yapılıyor, Diyanet’in sesi çıkmıyor” dedi.

HDP Van İl Örgütü tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  burada bir konuşma yaparak, baraj eleştirilerine ilişkin, “HDP barajı aşmazsa siz ne yapacaksınız” dedi.

Diyaneti de eleştiren Demirtaş, “Cumhurbaşkanı hala utanmadan sıkılmadan HDP dine karşı diyor. Her Cuma hutbe gönderiyor diyanet. Bazıları hırsızlıkla ilgilidir. 17-25 Aralık hırsızlık operasyonları yapılıyor, Diyanet’in sesi çıkmıyor. Ya sen bir kere saraya hutbeyi gönderdin mi? Saraya hırsızlık hutbesi gönderebilir misin? Allah mı büyük cumhurbaşkanı mı?” dedi.

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Onlar için çözüm süreci oy getirmiyorsa değerli değildir’

“Bu seçimin belki de HDP’nin barajı geçmesinin yaratacağı sonuçlar açısından yaratacağı en önemli şey barıştır. Kimsenin tırnağının kanamayacağı bir süreci yaratmak zorundayız. HDP üzerine ne düşünüyorsa yaptı yapmaya devam edecektir. Bunlar ‘biz barış için baldıran zehiri bile içeriz’ dediler ama seçim beyannamesine bile çözüm sürecini koymadılar. Çözüm süreci onlar için oy getirmiyorsa değerli değildir.”

‘HDP’yi taşlatacaklardı’

“Ağrı’da yaptıklarını gördünüz. Samimiyetimle söylüyorum. Tezgahı Ankara’dan planladırlar Ağrı Valisi ile birlikte büyük provokasyon hazırladılar. Amaçları Türkiye’nin 10 şehrine asker cenazesi göndermekti. Allah korusun Türkiye’nin 10 şehrine cenaze gönderecekler ve her yerde HDP’yi taşlatacaklardı. HDP’yi bu şekilde insanların gözünden düşürmeye çalışacaklardı ama planları tutmadı.”

‘Asker ve gerilla annesi çocuklarını bekliyor’

“HDP barışın tek teminatı. Tüm asker anneleri elleri yüreğinde çocuklarının yolunu bekliyor. Gerilla anneleri ise HDP’nin barajı aşması ile birlikte çocuklarına sarılacakları umudu ile gün sayıyor. HDP barajı aşarak bunları yerine getirecek.”

‘Bu ülke hepimizin ortak malıdır’

“Her birinizin yaşadığı sorunların da formülünü biliyoruz. Beyannamede bunları özetle açıkladık. Dediler ya kaynağı nereden bulacaksınız. Türkiye kaynağı en zengin ülkelerinden biridir. Mesele kaynağı dağıtma meselesidir. Ankara’daki serveti dağıtırken adil olacağız. Sadece dünyaya nereden baktığımızla alakalıdır. Onlar dünyaya uluslararası sermayeyle bakıyorlar bizler işçilerin gözünden bakıyoruz. Bu ülke hepimizin ortak malıdır. Dünyada tarım ihracatında birincidir. Verimlilik açısından Urfa kadar değildir. Ama 30 yıldır GAP projesini bitiremiyorlar.”

’17-25 Aralık oldu diyanetin sesi çıkmadı’

“Uyguladıkları bir diğer yöntemde dindir. Cumhurbaşkanı hala utanmadan sıkılmadan HDP dine karşı diyor. Aramızda seydalar var. Kuranı Kerim’de ne diyor hırsızlık yapanın elini kesin diyor. Kuranı Kerim sadece fakirler hırsızlık yapınca mı kolunu kesin demiş.

Her Cuma hutbe gönderiyor diyanet. Bazıları hırsızlıkla ilgilidir. 17-25 Aralık hırsızlık operasyonları yapılıyor, Diyanet’in sesi çıkmıyor. Ya sen bir kere saraya hutbeyi gönderdin mi? Saraya hırsızlık hutbesi gönderebilir misin? Sen Başbakandan, cumhurbaşkanından korktuğun kadar Allah’tan korkmuyorsun. Allah mı büyük cumhurbaşkanı mı? O kadar hırsızlık yapıldı. Diyanetin bir açıklaması yoktur. Din adamı devlete bağlı olmasa daha adil olmaz mı?”

‘Böyle bir diyanet din hizmeti sunuyor olabilir mi?’

“Din adamı devlet memuru olmamalı. Devletin hiyerarşisine tabi olamamalıdır. Din adamı örnek olmalı toplum içinde. Maaşı sigortası olmasın demiyorum devlet memuru sıfatıyla çalışmasın. Din özgür olsun. Kendi anadilimizle bize dinimizi anlatsın. Hangi dili biliyorsa o dilde anlatsın. Allah Kürtçe bilmiyor mu? Biliyor. O yaratmış. Hangi dilde Allaha yalvarsanız Allah duyuyor. Ama devlet yasaklamış. Xuda diyemezsin diyor. Böyle bir diyanet din hizmeti sunuyor olabilir mi?”

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89