• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Demirtaş 14 ay sonra mahkeme salonunda

Demirtaş 14 ay sonra mahkeme salonunda
4 Kasım 2016’dan bu yana Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle Bakırköy 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nce yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı.

Demirtaş’ın duruşması, Bakırköy Adliyesi’nin en büyük salonu olan 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. 

DEMİRTAŞ SALONA ALKIŞLARLA GİRDİ

Demirtaş salona alkışlar eşliğinde girdi. Demirtaş salona girdiği sırada jandarma sanık kürsüsünü kuşattı. Salondakiler tepki gösterdi. Salondaki tüm vekiller ve parti başkanları tek tek Demirtaş’la hasret giderdi. Ertuğrul Kürkçü silahlı çevik kuvvet polisi ve jandarmaları kasten, “Mahkemede tüfek oluyor mu” diye tepki gösterdi. Bunun üzerine silahların boş olduğu şarjör olmadığı belirtildi. Hüda Kaya, “Burnumuzun dibinde silahlar var, nahoş bir manzara jandarmalar azaltılsın” dedi. 

6702-326.jpg

DEMİRTAŞ İDDİANAMENİN USULSÜZ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Demirtaş kimlik tespiti sırasında ev adresini ezbere bilmediğini söyledi ve “Eşim burada o bilir” dedi. Salonda gülüşmeler oldu. Cep telefonu sorulduğunda, “Dışarıda kaldı” diye cevap verdi. 

Demirtaş, “Usule ilişkin taleplerim olacak öncelikle onu değerlendirdikten sonra iddianamenin okunmasını takip ediyorum. Dokunulmazlık ile ilgili usulsüzlükler var buna dair ara karar verilmeli. SEGBİS kaydı yapılacak ama bunların özet olarak tutanağa geçmesini istiyorum avukatlarımın süreci hızlandırması için” dedi.  

6702-328.jpg

İddianamenin usulsüz olduğunu ve okunamayacağını beyan eden Demirtaş, “Gelen arkadaşlara ve dışarıda bekleyenlere öncelikle teşekkür ediyorum. Bazı cümlelerimin özetle tutanağa geçmesini istiyorum. Şu anda o kısımla ilgili konuşuyorum. Sanık sıfatıyla tutuksuz olarak yargılanmama rağmen tutukluluk şartlarında çıkıyorum. 14 aydır ilk kez hakim karşısına çıkıyorum. 20’den fazla dava dosyasında tek bir defa hakim karşısına çıkmadım. İlk defa hakim huzurunda savunma yapma hakkı buluyorum. 3’ü mahkemeniz tarafından toplam 97 duruşma yapıldı hakkımda tamamı gıyabımda gerçekleşti ya da SEGBİS dayatması yapıldı. 20 civarında SEGBİS ile ifade alınması dayatıldı.”

6703-036.jpg

DURUŞMAYA KİMLER GELDİ?

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, İsviçre Başkonsolosu Theresa Hyden, İsviçre Konsolosluğu'ndan Nathalie Marti, Kanada Başkonsolosu Ulric Shannon, CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Hilmi Yarayıcı, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun, HTKP Genel Başkanı Erkan Baş HDP’li vekiller Filiz Kerestecioğlu, Nihat Akdoğan, Garo Paylan, Mizgin Irgat, Saadet Becerikli, Celal Doğan, Hüda Kaya, Mehmet Emin Adıyaman, Pervin Buldan, Ahmet Yıldırım, Mahmut Toğrul, Ayşe Acar Başaran, Dilan Dirayet Taşdemir, Ertuğrul Kürkçü, Mahmut Celadet Gaydalı, Mahmut Nadir Yıldırım da duruşma için salona gelenler arasında.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89